09 Haziran 2014 20:18

Erdoğan’dan bayrak tehdidi

Başbakan Erdoğan Diyarbakır’da Türk bayrağın indirilmesini ilişkin “Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı olacaktır”dedi.

Erdoğan’dan bayrak tehdidi
Paylaş

Başbakan Erdoğan Diyarbakır’da Türk bayrağın indirilmesini ilişkin “Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı olacaktır”dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısının ardından açıklama yaptı.

Lice’de kalekol protestosu sırasında askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Ramazan Baran’ın cenazesi sonrasında Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki direkteki Türk bayrağın indirilmesi ilişkin Başbakan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

‘ÇOCUK OLMASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ’


Erdoğan şunları dile getirdi: “Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim herhalde en şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. Konuyla ilgili İçişleri bakanım hemen teftişi başlattı. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içerisindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi, onlar da ödeyecekler. Çocuktur diye bizim bayrağımızı, kutsalımıza saldırılmasına sessiz kalmamız, mümkün değil. Direğe tırmanıyor dikkat edin. Direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada bulunan askerdi, komutandı hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Ben bunu özellikle söylüyorum.” Yol kesme eylemlerine ilişkin de sert konuşan Erdoğan, “Bundan böyle bunu yapanlar  da bedelini ödeyecektir. Gerekli talimatlar verilmiştir. Kimsenin ülkemizin huzurunu bozmaya hakkı yoktur” dedi.

GÜL’DEN BAYRAK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayrağın indirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Basın Merkezi’nden, yapılan açıklamada, bayrağın indirilmesi kınandı. Açıklamanın devamında şunlar dile getirildi: “Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir. Şunu açıkça vurgulamak isterim ki: Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum.”

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı da bayrakla ilgili web sitesinde açıklama yaptı. Açıklamada, “Hiçbir kişi veya grubun Şanlı Türk Bayrağını dalgalandığı gönderinden indiremeyeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

CHP’DEN BAYRAK TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak için DSP'yi ziyareti sonrasında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. Bayrak üzerinden siyaset yapılamaz” dedi.

VALİ: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanarak haklarında yasal işlem yapılması için ilgili merciler tarafımdan talimatlandırılmıştır. Ayrıca olayın meydana geldiği bölgenin güvenlik boyutunu değerlendirmek ve ilgililer hakkında inceleme yapmak üzere idari soruşturma başlatılmıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: Bayrak indirilmesini tasvip etmiyoruz

SONRAKİ HABER

‘Kapalı ocaktaki kömürü istiyorlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...