09 Haziran 2014 18:20

Trabzon’da hekime şiddet

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görev yapan kadın doktorun, bir hasta ve yakınının saldırısına uğradığı belirtildi. Saldırıya uğrayan Dr. Zakir Uslu Bostan’ın hamile olduğu ve 3 gün iş göremez raporu aldığı ifade edilirken, mesai arkadaşları ve meslektaşları yaptıkları açıklama ile olayı kınadı.

Trabzon’da hekime şiddet
Paylaş

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görev yapan kadın  doktorun, bir hasta ve yakınının saldırısına uğradığı belirtildi. Saldırıya uğrayan Dr. Zakir Uslu Bostan’ın hamile olduğu ve 3 gün iş göremez raporu aldığı ifade edilirken, mesai arkadaşları ve meslektaşları yaptıkları açıklama ile olayı kınadı.

Hastanenin acil servisi önünde konuyla ilgili yapılan basın açıklamasına İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ile Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner’in de aralarında bulunduğu doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin artarak devam ettiğini ifade eden Dr. Güner, bunun önüne geçmek için bireysel ve toplumsal eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Siyasilerden de öfke dilini artık kullanmamalarını isteyen Güner, “Toplumumuzun artık saygı ve sevgi diline ihtiyacı var. Bu mağduriyetlerin önüne geçebilmek için yasalarımızın ivedilikle önleyici hükümlere ihtiyacı vardır. Bu sebeple kanun koyucu ve uygulayıcılarının gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını talep ediyoruz” dedi. (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TÜRK-İŞ’ten Soma’ya 812 bin TL yardım

SONRAKİ HABER

Diyarbakır cezaevi katliamına 5\'şer yıl ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...