07 Haziran 2014 15:54

'HDK genişlemeli'

HDK-HDP; Adana, Mersin ve Hatay’ı kapsayan Çukurova Bölge toplantısında HDK ve HDP genel kurulları ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair tartışmaları aktardı.

\'HDK genişlemeli\'
Paylaş

HDK-HDP; Adana, Mersin ve Hatay’ı kapsayan Çukurova Bölge toplantısında HDK ve HDP genel kurulları ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair tartışmaları aktardı. Adana’da Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda yeni süreçten geçildiğini vurgulayan HDP Merkez Yöneticisi Şeyma Kantarcı HDP’nin kitle partisi mi, seçim partisi mi olacağına dair tartışmaların devam ettiğini aktardı.  Tüm bileşenlerin de hemfikir olduğu HDK’nin güçlendirilmesi için yerellerin de sorumluluğunun arttığı vurgulandı.

HDP Genişleme Komisyonunda yer alan Ayhan Bilgen, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin HDP için kimin başkan olacağı tartışması değil, nasıl bir ülkede, nasıl bir Anayasa ile yönetileceğimiz anlamına geldiğini ve HDP’nin yeni toplumsal kesimlere ulaşmasının bir vesilesi olacağını söyledi.  Toplantının ikinci bölümünde bileşenlerin cumhurbaşkanlığı ve genel kurul çalışmalarına dair önerileri alındı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kürtçe konuşamazsınız’ deyip kör edeceklerdi!

SONRAKİ HABER

Cem Yılmaz\'dan montaj mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa