07 Haziran 2014 15:47

‘Kürtçe konuşamazsınız’ deyip kör edeceklerdi!

Gaziosmanpaşa’da PKK Lideri Abdullah Öcalan için açılan imza standına ırkçı gruplar tarafından silahlı saldırının düzenlediği günün akşamı ırkçı grupların Mazlum Peker adlı bir Kürt gence ve arkadaşlarına Kürtçe konuştukları için saldırdıkları ortaya çıktı.

‘Kürtçe konuşamazsınız’ deyip kör edeceklerdi!
Paylaş

Gaziosmanpaşa’da PKK Lideri Abdullah Öcalan için açılan imza standına ırkçı gruplar tarafından silahlı saldırının düzenlediği günün akşamı ırkçı grupların Mazlum Peker adlı bir Kürt gence ve arkadaşlarına Kürtçe konuştukları için saldırdıkları ortaya çıktı. Saldırıda Peker’in gözünde yüzde 40 oranında görme kaybı oluştu. Ayrıca Öcalan’ın özgürlüğü için DÖKH tarafından bugün Şişli’de düzenlenecek yürüyüş öncesi Facebook üzerinden “Başbuğun bozkurtları” isimli grup tarafından yürüyüşe ırkçı saldırı çağrısı yapıldı.

YÜZDE 40 ORANINDA GÖRME KAYBI

PKK Lideri Abdullah Öcalan için Gaziosmanpaşa’da açılan imza standına 1 Haziran’da yapılan ve 4 yurttaşın yaralandığı ırkçı saldırının gerçekleştiği günün akşam saatlerinde Mazlum Peker (19) isimli Kürt genci arkadaşları ile birlikte yine Gaziosmanpaşa Heykel Park’ta oturduğu sırada Kürtçe konuştuğu için ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Peker’in sol gözünde yüzde 40 oranında görme kaybı oluştu.

‘KÜRT MÜSÜNÜZ?​’ DİYE SORDULAR CEVAP ‘EVET’ OLUNCA...

Saldırının düzenlendiği akşam işyerinden çıkarak arkadaşları ile ilçede bulunan Heykel Park’a giden Mazlum Peker de arkadaşları ile aralarında Kürtçe konuştuğu ve telefonun zil sesinde Kürtçe parça çaldığı için bir grubun saldırısına uğradı. Arkadaşlarıyla otururken çalan telefonuna Kürtçe cevap verdiği sırada yanlarından geçen 10 kişilik bir grup, Peker ve arkadaşlarına “Kürt müsünüz?​” diye sordu ve “Evet” cevabı alınca “Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada Kürtçe konuşamazsınız, Kürtçe müzik de dinleyemezsiniz” tehdidi ile karşılaştı. Bu sözlere karşı çıkan Peker ve arkadaşları, o esnada parkta çok sayıda polisin olmasına rağmen sopalarla darp edildi.

Saldırı sırasında sopayla gözüne aldığı darbeden dolayı Peker’in sol gözünde yüzde 40 oranında görme kaybı oluştu.

SALDIRGANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Çapa Tıp Fakültesinde yapılan muayenede gözünde yüzde 40 oranında görme kaybı oluştuğunun doktor tarafından raporlandığını söyleyen Peker, saldırı hakkında önceki gün  Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda da bulundu.

ŞİŞLİ YÜRÜYÜŞÜ İÇİN SALDIRI ÇAĞRILARI!

PKK Lideri Öcalan’ın özgürlüğü için DÖKH tarafından bugün Şişli’de düzenlenen yürüyüş öncesi Facebook üzerinden “Başbuğun bozkurtları” isimli grup tarafından yürüyüşe ırkçı saldırı çağrısı yapıldı. Grubun yaptığı paylaşımlarda yürüyüşün başlama noktası olan Şişli’ye gelinmesi için çağrı yapıldı. Çağrının altında yer alan paylaşımlarda ise “Memlekete kan gerek dediler kan dökmeye gidiyoruz, can gerek dediler, can vermeye gidiyoruz” şeklinde ifadeler yer aldı. Geçtiğimiz hafta da Gaziosmanpaşa’da Öcalan için açılan imza standına silahlı saldırı düzenlenmiş 1’i ağır 4 yurttaş yaralanmıştı.

YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ

DÖKH üyesi kadınlar tarafından Öcalan'a özgürlük talebiyle Şişli Meydanı'ndan Mecidiyeköy'e yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellendi. Yasağa gerekçe olarak ise Gaziosmanpaşa'da yaşanan ırkçı saldırı gösterildi. Polis engeli yüzünden bekleyiş sürerken iki ırkçı "bozkurt işareti" yaparak kadınlara saldırmak istedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Montaj raporu vermeyen uzmanlar görevden alındı mı?

SONRAKİ HABER

\'HDK genişlemeli\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...