06 Haziran 2014 15:16

'Hükümete sessiz kalanlar yetki aldı'

KESK'e bağlı ve işkolunda tek yetkili sendika olan Kültür-Sanat Sen, yetkinin Memur Sen'e bağlı Kültür Memur Sen'e geçmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

\'Hükümete sessiz kalanlar yetki aldı\'
Paylaş

KESK'e bağlı ve işkolunda tek yetkili sendika olan Kültür-Sanat Sen, yetkinin Memur Sen'e bağlı Kültür Memur Sen'e geçmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Yıllardır tüm baskı ve yıldırmalara karşı yetkinin Kültür Sanat Sen'de olduğu belirtilen açıklamada, son bir yılda yandaş sendikaların bakanlıklar ve taşra düzeyinde yaptıkları baskılarla yetki almaya çalıştıkları ifade edildi. Hükümetin sanata yönelik saldırılarına karşı sessiz kalanların yetkinin son gününde yapılan üyeler ile 2014 yılında yetkili sendika olabildikleri kaydedilen açıklamada, Kültür Sanat Sen'in, yıllardır izlediği mücadeleci sendikal çizgisi ve toplusözleşme kazanımları ile asıl yetkiyi kültür, sanat ve turizm emekçilerinden aldığı belirtildi.
Kültür Sanat Sen'in hizmet kolunda yaşanan gelişmeler ve 18 bini aşkın kültür, sanat ve turizm emekçisinin ekonomik, demokratik ve özlük sorunlarıyla ilgili eskisi gibi kararlılıkla mücadele edeceği ifade edilen açıklamada, "Bugün hizmet kolumuzda resmi olarak hükümet yandaşı sendikanın yetkili olması, yıllardır benimsediğimiz mücadeleci sendikacılık anlayışında herhangi bir değişiklik yaratmayacaktır" denildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Taşeron tasarısı için bizden katkı istenmedi

SONRAKİ HABER

Maraş Emniyet Müdürlüğü poligonunda patlama, yaralılar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...