06 Haziran 2014 14:10

KESK genel merkezi Soma’yı ziyaret etti

KESK Genel Merkez Yöneticileri oluşturdukları heyetler Soma’da yaşanan maden faciasından sonra Soma’yı ziyaret etti.

 KESK genel merkezi Soma’yı ziyaret etti
Paylaş

KESK Genel Merkez Yöneticileri oluşturdukları heyetler Soma’da yaşanan maden faciasından sonra Soma’yı ziyaret etti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar, Tümbel Sen MYK Üyesi Mümtaz Başar, ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, SES MYK Üyesi Baki Yurtsever,Kültür Sanat Sen MYK Üyesi Yusuf Sağlam ve Soma Eğitim Sen ve ESM temsilciliğinden oluşan heyet madenci anıtında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 13 Mayısta Soma’da madende meydana gelen faciada yaşamını yitirenleri anmak ve aileleri ziyarette geldiklerini ifade etti.
Özelleştirme ve taşeron sisteminin kazalara yol açtığını bildiklerini ve defalarca ifade ettiklerini dile getiren Özgen, “Başta TMMOB olmak üzere bu ülkenin birçok emek ve meslek örgütü bu ülkede bu madenlerle ilişkin birçok teknik raporu kamuoyuna sunmasına rağmen, hükümetin kar hırsına, sömürü hırsına, işverenin talepleri doğrultusunda yaptığı düzenlemeler bir kez daha Soma’da resmi olan 301 canımızın kayıp edilmesine sebep olmuştur” dedi. Ülkede artık hiçbir şekilde iş cinayetlerinin yaşanmasını istemediklerini ifade eden Özgen, “Ne madenlerde, ne gemi sektöründe, ne inşaat nede metal sektöründe iş cinayetlerinden dolayı ölecek bir arkadaşımızın daha olmasını istemediğimizi ve buna izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bir kez daha Soma’da yaşanan faciada yaşamını yitiren arkadaşlarımızın önünde saygıyla duruyor ve bundan sonra bu ülkenin emekçileri olarak bizler işçi cinayetlerine karşı örgütlü mücadeleyi hayata geçireceğiz” dedi.

Basın açıklamasından sonra mezarlık ziyareti yapıldı, işçilerle görüşüldü ve arkasında iki grup halinde evlere taziye ziyarete yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cerrah ve Gungör\'e Dink cinayeti ile ilgili dava yolu açıldı

SONRAKİ HABER

Yaşanan seller doğal afet değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...