06 Haziran 2014 09:56

Bir belde ve 4 köy sular altında kaldı, 16 köye ulaşım sağlanamıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında Güneşli Deresi taştı. Ereğli'nin Ormanlı beldesi ve 5 köy sular altında kaldı. Diğer yandan yolda meydana gelen göçükler nedeniyle de 16 köye ulaşım sağlanamıyor.

Bir belde ve 4 köy sular altında kaldı, 16 köye ulaşım sağlanamıyor
Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında Güneşli Deresi taştı. Ereğli'nin Ormanlı beldesi ve 5 köy sular altında kaldı. Diğer yandan yolda meydana gelen göçükler nedeniyle de 16 köye ulaşım sağlanamıyor.

Gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağış Güneşli Deresi'nin taşmasına neden oldu. Ormanlı Beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay Köyü ve Süleymanbeyler köyü sular altında kalırken, bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Köy sakinlerinden Serdar Acar (30), Çaylıoğlu ile birlikte bir çok köyün sular altında kaldığını, ulaşımın sağlanamadığını ve köylerde insanların çatılarda kurtarılmayı beklediğini söyledi.

İtfaiye ekiplerinin başlattığı kurtarma çalışması sonrasında 70 yaşında ki Zeynep Erol isimli yaşlı kadın mahsur kaldığı evden kurtarıldı.

Fenalık geçiren bazı köy sakinlerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. İş yerleri ve bazı araçlarda sular altında kalırken, İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri ile temizleme çalışması başlatıldı. Sular altında kalan Çaylıoğlu köyündeki jandarma karakolu tamamen boşaltıldı. Sular altında akalan araçlar ise jandarma ekipleri tarafından itilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Zeynep Erol ise sabah saat 6'dan bu yana evde mahsur kaldığını, oğlu Ümit'i aradığını ve kendisine çatıya çıkmasını istediğini söyledi.

Son alınan bilgilerde ise Devrek Çaylıoğlu arasındaki Öğberler mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle de yaklaşık 16 köye ulaşım tamamen kapandı. Diğer yandan kurtarma helikopterine haber verildiği ancak sis ve yağış nedeniyle bölgeye gelemediği, Alaplı Çayı'nın da taşması sonucu mahsur kalanlar olduğu da bildirildi.

ZONGULDAK'TA DERELER TAŞTI, ŞEHİR MERKEZİ SULAR ALTINDA KALDI

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Asma ve Acılık dereleri taştı. Acılık Deresi'nden taşan sel suları İstasyon Caddesi ve Belediye Bulvarı'nı kapladı. Şehir merkezinde onlarca işyeri ve işletme deposunu su bastı. Ankara karayolunda yapılan çalışma nedeniyle su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığı bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞLARI UYARDI

Bu arada kent merkezinde belediye önündeki yaya köprüsünden geçen vatandaşlar büyük korku yaşadı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve görevliler vatandaşları yaya yolunu kullanmamaları konusunda uyardı.

'140 İŞÇİ ZOR KURTULDU'

140 işçisi olan Gül İpek Tekstil sahibi Yakup Sağar sel suları ile ilgili, "Bizim işçiler üst kattaydı. Sel yükselince hemen işçileri tahliye ettik. Ama arkadaşların zemin katlardaki depoları battı." dedi.

'CAN KAYBI OLMAMASINA SEVİNİYORUZ'

Su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığını belirten vatandaşlardan biri, " İki tane halı saha işletmemiz, atölyeler ve bir çok depo sular altında kaldı. Biz bırakın malı kaybetmeyi can kaybı olmamasına seviniyoruz." diye konuştu.
 

 

 

(CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

FENİŞ direnişi 9 aydır devam ediyor

SONRAKİ HABER

Youtube kararı gerekçesinde ifade özgürlüğü vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa