06 Haziran 2014 06:00

Soma’da sorumlular yargılanmalı

Soma’da yaşanan katliamın ardından avukatların vereceği hukuksal mücadele de başlamış oldu. Açılan soruşturmanın ardından tutuklamalar yaşanırken dava dosyası da hazırlanmaya devam ediyor.

Soma’da sorumlular yargılanmalı
Paylaş

Soma’da yaşanan katliamın ardından avukatların vereceği hukuksal mücadele de başlamış oldu. Açılan soruşturmanın ardından tutuklamalar yaşanırken dava dosyası da hazırlanmaya devam ediyor.

Katliam yaşandıktan kısa bir süre sonra kurulan ‘Soma için Adalet’ Komisyonu ailelerin hukuk alanındaki sorunları ile de ilgileniyor. Çağdaş Hukukçular Derneğine üye avukatlar ceza davasına müdahil olmuş durumda ve yaşanan katliam sonrası mağdur olan ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Tazminat davası içinse Muğla Barosu Adli Yardım Komisyonu oluşturmuş durumda ve ailelere yardımda bulunmak için hazır bekliyor. Fakat özellikle tazminat davalarının yüksek meblağlar içerecek olması maddi çıkar gözeten avukatların Soma’lı aileler üzerinde kafa karışıklığı yaratmasına neden oluyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelen avukatlar, köylerdeki ailelere ulaşarak tazminat davalarını almaya çalışıyorlar. ÇHD’den Avukat Umut Açar yüksek tazminat davalarında avukatların alacağı paralarında çok yüksek olacağı için ailelerde birçok bilgi kirliliği yaratıldığını aktarıyor. Maddi çıkar peşinde koşan avukatların davaları alabilmek için ailelere “Sizin davalarınıza bakacak olan Manisa Barosu avukatları deneyimsiz ve gençler. Biz sizin davalarınızı daha iyi takip ederiz” dediğini aktaran Açar, bu avukatların bazılarının kartlarının aileler tarafından kendilerine verildiğini ve bu avukatlar için Barolar Birliğine başvurulacağını ifade etti. Bu avukatların yaptıklarının adeta ‘kapı kapı dolaşıp müşteri aramak’ amacına geldiğini aktaran Açar, bunun meslek etiğine aykırı olduğunu söyledi.

Ailelerin ceza davalarına ÇHD’li avukatlar bakarken Tazminat davasına ise Manisa Barosunun oluşturduğu Adli Yardım Komisyonunda görevli avukatlar bakacak. Açar, ÇHD’nin katliamın ertesi günü suç duyurusunda bulunduğunu belirterek kendilerine vekalet veren tek bir ailede olsa 300 ailede olsa bu davaya müdahil olacaklarını aktardı. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konfederasyonlar taşerona karşı birleşti

SONRAKİ HABER

MT Reklam’da yaşanan gerçekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...