05 Haziran 2014 22:42

Piyasaya Gezi incelemesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 22 Mayıs 2013 tarihinde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı’nın açıklamaları sonrasında, Gezi Parkı olayları sürecinde yaşanan piyasa hareketleri de incelemeye dahil edilerek kapsamı genişletilmiş olan incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Piyasaya Gezi incelemesi
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 22 Mayıs 2013 tarihinde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı’nın açıklamaları sonrasında, Gezi direnişi sürecinde yaşanan piyasa hareketleri de incelemeye dahil edilerek kapsamı genişletilmiş olan incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bilgi notuyla yanıtladı.
Babacan, yurt dışında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası Başkanı Bernanke’nin 2014 yılında kademeli olarak tahvil alımlarını durdurabileceğini açıklaması ile döviz kuru ve faiz oranında yukarı yönlü ciddi hareketler gözlemlendiğini söyledi.

Babacan, piyasaların hareketlendiği dönemlerde bankalarca yapılan tüm işlemlerin ve bunların olası etkilerinin aktif ve pro-aktif olarak izlenmesinin ilgili mevzuat kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) tevdi edilmiş yetki, sorumluluk ve görev kapsamında olduğunu belirtti.

Bu kapsamda piyasalarda yaşanan her hareketlilik döneminde yapıldığı gibi, yurt içi ve yurt dışında yaşanan ve söz konusu gelişmeler ile bağlantılı olarak, BDDK tarafından bankalardan çeşitli bilgi taleplerinde bulunulduğunu ve gerekli değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Babacan şunları söyledi: “Gezi Parkı olayları sürecinde yaşanan piyasa hareketleri de incelemeye dahil edilerek kapsamı genişletilmiş olan incelemeler yazımız tarihi itibariyle devam etmektedir. Bu aşamada, yabancı finansal otoritelerden bilgi ve belge talep edilmiş olup, tüm bu bilgi ve belgelerin temin edilmesi ve incelenmesi neticesinde, işlemlerin sermaye piyasası mevzuatına aykırı olup olmadığına ve gerçek faydalanıcılarına ilişkin bilgilere ulaşılabilecektir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil binaya sıkı sorular

SONRAKİ HABER

Geziciler bugün nerede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...