24 Haziran 2011 07:58

Çadır ziyareti de suç!

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olan Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve Dr. Ömer Ekşi, Adana’da demokratik çözüm çadırlarını ziyaret ettikleri için yargılanacak. İHD ve SES’in yaptığı açıklamada antidemokratik uygulamaların yasalardan 

Çadır ziyareti de suç!
Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olan Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve Dr. Ömer Ekşi, Adana’da demokratik çözüm çadırlarını ziyaret ettikleri için yargılanacak. İHD ve SES’in yaptığı açıklamada antidemokratik uygulamaların yasalardan  ayıklanması gerektiğini vurgulandı.

İHD yöneticisi, SES üyesi, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ile İHD ve SES üyesi, Adana Tabip Odası Yöneticisi Dr. Ömer Ekşi, Adana’da kurulan demokratik çözüm çadırını ziyaret etmelerinden iki hafta sonra Adana Özel Yetkili Savcılığın emriyle gözaltına alınmışlardı. Demokratik çözüm çadırını 19-20 Nisan’da sağlık çalışanlarının yapmış olduğu grevi anlatmak amacıyla ziyaret eden Küçükosmanoğlu ve Ekşi hakkında “Yasa dışı silahlı örgüt propagandası yapmak” suçlaması yapılıyor. Plastik kelepçelerle iş yerinden alınarak onur kırıcı muamelelere maruz kalan sağlık çalışanları, gözaltına alındıkları gün mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardı. Küçükosmanoğlu ve Ekşi, 27 Haziranda Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

‘ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER ENGİZİSYON GÖREVİ GÖRÜYOR’

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve SES Genel Başkanı Çetin Erdolu konuyla ilgili ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Özel Yetkili Savcılıklar ve Mahkemelerin iktidarın karşısında yer alan ve iktidarı eleştiren herkese karşı engizisyon görevi gördüğünü belirtildi. Açıklamada, şiddete başvuran ve başvurmayan arasında ayrım yapılmadan, “Terörle Mücadele Kanunu Propaganda Suçu”ndan gözaltına alınıp yargılayabilen mahkemelerin Türkiye’nin en büyük hukuk sorunu olduğu ifade edilerek, Türkiye’de siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen düşünceleri ifade etmenin ve AKP’yi eleştirmenin artık suç olarak görüldüğüne dikkat çekildi. Hatip Dicle’nin yaşadığı durumda hatırlatılarak, “Türkiye’nin ceza mevzuatını tamamen yenileyerek, bu tip antidemokratik hükümleri ayıklaması gerekmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çorap benzerliğine 60 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

CHP’li Altay’dan Erdoğan’a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...