05 Haziran 2014 21:11

Hong Kong’un 10 filmi Modern’de

İstanbul Modern Sinema, Hong Kong’un köklü ve son dönemlerde yeniden yükselen sinemasından on filmlik bir seçki sunuyor.

Hong Kong’un  10 filmi Modern’de
Paylaş

İstanbul Modern Sinema, Hong Kong’un köklü ve son dönemlerde yeniden yükselen sinemasından on filmlik bir seçki sunuyor.

5-15 Haziran’da gösterilecek bu seçkideki filmler arasında; “Elveda Cariyem”in (Farewell My Concubine) Yazarı Lilian Lee’nin korku öyküleri derlemesinden uyarlanan, Hong Kong sinemasının ünlü oyuncuları Jeannie Chan, Dada Chan ve Kelly Chen’in rol aldığı korku filmi serisi “Karanlığın Öyküleri”nin ilk filmi (Tales From the Dark 1) yer alıyor. Ayrıca, 2014 yılında “Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’ya layık görülen “İnce Buz, Kara Kömür” (Black Coal, Thin Ice), Wong Kar Wai’ın geçtiğimiz sene Berlin Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen ve kung fu tarihine dair güzel bir inceleme olan Büyük Usta (The Grandmaster) ve eş cinsel bir erkek ile eş cinsel bir kadın arasında gelişen sıra dışı aşkı konu alan “Seviyor, Sevmiyor” (Love Me Not) da seçkideki filmler arasında. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan \'geziciler çevre katliamı yaptı\' : Söyleyene bak

SONRAKİ HABER

“Gezi’de isyan, Soma’da öfke”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...