05 Haziran 2014 20:35

Çocuk felci salgını uyarısı!

İstanbul Tabip Odası (İTO), Polio (çocuk felci) salgın riskine ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen aşılama kampanyasıyla ilgili sorunlara dikkat çekmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Çocuk felci salgını uyarısı!
Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO), Polio (çocuk felci) salgın riskine ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen  aşılama kampanyasıyla ilgili sorunlara dikkat çekmek üzere  basın toplantısı düzenledi.

Oda’da yapılan toplantıya İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ümit Şen ve Dr. Hakkan Hekimoğlu ile Pratisyen Hekimlik Komisyonu’ndan Dr. Naciye Demirel katıldı.
İlk sözü alan Dr. Ümit Şen, “5 Haziran 2014 tarihinde başlayan Polio (çocuk felci) aşılama kampanyasının tüm İstanbul’u kapsamayacak olması, 6 ilçeyle sınırlandırılması, kampanyanın Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları üzerinden, yani sınırlı bir insan gücüyle sürdürülecek olması, çocuk felci tehdidine karşı toplumsal duyarlılık yaratacak bir çalışma yapılmaması kaygılarımızı artırmaktadır” dedi.

Dr. Naciye Demirel, “1999’dan beri çocuk felci hastalığı görülmeyen Suriye’de dahi hastalık yeniden ortaya çıktı. Hastalığın bulaşıcılığının yüksek olması nedeni ile saptanan her vaka başına 100 ila 1000 saptanamayan vaka olduğu bilindiğinden bir vakanın saptanması salgın tehlikesi olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde  1998 yılından beri yeni vaka görülmemesine karşın, çok göç alan bir ülke olarak, Türkiye’de, çocuk felci salgını riski ile karşı karşıya; başta Suriye’ye komşu illerimizde ve savaştan kaçan binlerce göçmenin yaşadığı büyük şehirlerimizde çocuklarımız tehdit altında. Bu tehditle başa çıkmak konusunda oldukça büyük sorunlarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Dr. Hakkan Hekimoğlu ise “Aile Hekimlerinin böyle bir kampanya döneminde nöbet tutmaması gerektiğini” vurguladı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cerrahpaşa’da hasar tespiti yapılsın’ talebi

SONRAKİ HABER

Bu ilçedeki tüm okullar Kuran kursu yapıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...