24 Haziran 2011 07:52

Varto’da askeri operasyon

BÖLGE’de YSK’nın Hatip Dicle’nin vekilliğini düşürmesinin ardından başlayan gerilim sürerken askeri operasyonlarda hız kesmeden sürüyor. Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’de yüzlerce askerin katıldığı askeri operasyonlar başlatıldı.Varto’da saat ilçe merkezine bağlı Sazlıca (Qerqerut) k&

Varto’da askeri operasyon
Paylaş

BÖLGE’de YSK’nın Hatip Dicle’nin vekilliğini düşürmesinin ardından başlayan gerilim sürerken askeri operasyonlarda hız kesmeden sürüyor. Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’de yüzlerce askerin katıldığı askeri operasyonlar başlatıldı.

Varto’da saat ilçe merkezine bağlı Sazlıca (Qerqerut) köyünden Alagöz Mahallesi’ne ve Varto girişinde bulunan Devlet Hastanesinden itibaren bulunan tüm alanda özel hareket polisleri ve yüzlerce asker, panzerler eşliğinde arama yaparken, operasyonlar çerçevesinde Varto’ya bağlı Sazlıca (Qerqerut) ve Leylek (Leyleq) köyleri askerler tarafından ablukaya alındı. Aynı zamanda Şerefettin Dağlarında bulunan ve Varto’ya bağlı Buzlugöze (Rindalîya) köyü ve Mezra Kéfo’ya çok sayıda araçla asker sevkiyatı yapıldı.

Öte yandan çok sayıda asker ise Çaylar bölgesinde operasyon başlattı. (MUŞ)

ÖNCEKİ HABER

Muayenehaneler kapatılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

Çorap benzerliğine 60 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...