04 Haziran 2014 16:12

Erdoğan'ın iftirası mahkemeye taşındı

Eğitim-Sen ve SES yöneticisi iki kadın, Başbakan'ın yandaş medya desteği ile yaptığı iftirayı yargıya taşıdı. KESK'li Kadınlar Başbakan'ın özür dilemesini ve yandaş medya sitelerinden haberlerin kaldırılmasını istedi.

Erdoğan\'ın iftirası mahkemeye taşındı
Paylaş

Eğitim-Sen ve SES yöneticisi iki kadın, Başbakan'ın yandaş medya desteği ile yaptığı iftirayı yargıya taşıdı. KESK'li Kadınlar Başbakan'ın özür dilemesini ve yandaş medya sitelerinden haberlerin kaldırılmasını istedi.

Soma'da yaşanan katliam sonrası uluslararası yayın kuruluşlarının, madenci yakını iki kadın ile röportaj yapması sonrasında yandaş medya, Soma halkını provake ederek, Eğitim-Sen ve SES Yöneticisi iki kadın ile Soma'da yakınlarını kaybeden iki kadın arasında zorla benzerlik kurmaya çalışmıştı. Bu iftiraya Başbakan Erdoğan’ın da grup toplantısında yer vermesi KESK’i kadınların tepkisini çekti.

KESK’li kadınlar dün bu konuya ilişkin KESK Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlediler. KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan "iki kadın arkadaşımız Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundular. Mahkeme, arkadaşlarımızı haklı bularak yandaş medya sitelerinden haberlerin kaldırılması yönünde karar aldı" dedi. Çalağan, "Başbakan Erdoğan Soma'da yaşanan katliamın sorumluluğunu üzerlerinden atmak için hedef saptırıyor" diye konuştu.

'BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ'

 Hükümetin Soma katliamının sorumluluğunu üzerinden atmak istediğini ifade eden ve KESK'li kadınların her türlü provokasyonla hedef gösterildiğini belirten Çalağan, "KESK ve Eğitim-Sen bunun üzerine basın açıklaması yaparak haberlerin kaldırılmasını istemişti. Ancak tüm bunlar bir anlam ifade etmiyor olacak ki, 20 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Başbakan KESK üyesi kadınlara iftira atmaya devam etti. Başbakan, yıllardır Soma'da yaşayan, sendikal mücadele yürüten bu iki kadın arkadaşımızdan özür dilemelidir” dedi.

Çalağan KESK'li kadınlar olarak hükümetin sorumlusu olduğu katliamların hesabını sormaya devam edeceklerini belirterek, “bizleri hedef haline getirmenize asla izin vermeyeceğiz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

‘Yeni vergi gündeme gelebilir’

SONRAKİ HABER

Gaziosmanpaşa\'da ikinci ırkçı saldırı girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...