24 Haziran 2011 07:11

Af Örgütü emekçiler için imza topluyor

ULUSLARARASI Af Örgütü'nün, kamu emekçilerinin yapılan anayasal değişikliklere rağmen çalışma yasalarının emekçilerin temel haklarını güvence altına alacak adımlar atmaması nedeniyle Türkiye hükümetine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderilmek üzere kartpostal kampanyasına

Af Örgütü emekçiler için imza topluyor
Paylaş

ULUSLARARASI Af Örgütü'nün, kamu emekçilerinin yapılan anayasal değişikliklere rağmen çalışma yasalarının emekçilerin temel haklarını güvence altına alacak adımlar atmaması nedeniyle Türkiye hükümetine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderilmek üzere kartpostal kampanyasına Af Örgütü Batman Grubu da destek verdi. Af Örgütü Batman Grubu, kampanya kapsamında Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açtığı imza standıyla çalışmalarına başladı.

Burada açıklama yapan Af Örgütü Batman Grubu Koordinatörü avukat Ferhat Bayındır, genel merkezlerinin, 2010 yılında yapılan anayasal değişikliklere rağmen çalışma yasalarının emekçilerin temel haklarını güvence altına alacak adımları çok uzun zamandır atmamış olması nedeniyle derin endişe duyduğunu açıkladığını ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanındaki Af Örgütü aktivistleri, Türkiye'deki işçileri desteklemek için kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında küresel düzeyde onbinlerce kartpostal dağıtıldı. İmzalanan kartpostallar Türkiye hükümetinin yeni çalışma ve sosyal güvenlik bakanına sunulacaktır" diye konuştu. Emekçilerin sosyal, ekonomik ve kültürel haklar için de imza toplanacağı belirten Bayındır, kamu emekçilerinin haklarına duyarlı tüm sivil toplum ve kitle örgütlerini yanlarında görmek istediklerini söyledi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Korku operasyonuna kamu emekçilerinden tepki

SONRAKİ HABER

Demir ve Özcan’a istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...