04 Haziran 2014 14:50

Liman işçilerinden "yan gelip yatıyorlar" sözüne tepki

Kocaeli Derince'de işletme hakkı TCDD'ye ait olan Derince Limanı'nın özelleştirmesine karşı çıkan sendikacı ve işçiler AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'ün birkaç gün önce liman işçileriyle ilgili "Yan gelip yatıyorlar" dediğini belirterek tepki gösterdi.

Liman işçilerinden \
Paylaş

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan ve işletme hakkı halen TCDD'ye ait olan Derince Limanı'nın özelleştirmesine karşı çıkan sendikacı ve işçiler liman girişinde kurdukları çadırda özelleştirmeye karşı eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'ün birkaç gün önce liman işçileriyle ilgili "Yan gelip yatıyorlar" dediğini belirten işçiler ülke ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Türkiye Liman ve Kara Tahmil Tahliye İşçileri Sendikası Kocaeli Şube İdari Sekreteri Ahmet Ergül, birkaç gün önce yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'ün liman işçileri için "Liman işçileri yan gelip yatıyorlar" dediğini söyledi. Ergül, buna tepki gösterirken şöyle dedi:

"Sayın milletvekilimizin talihsiz açıklamalarını kınıyoruz. Kamuoyu ve sosyal medyadan da tepkiler verildi. Sayın Aygün'ün söylediklerinde geri adım atacağına inanıyoruz. Bizler burada kıt kanat personelle hizmet vermeye çalışıyoruz. Limanda ayda 200 gemi hareketi oluyor. Bu gemilere kendileri mi hizmet verdi? Bu yükleri kendileri mi indirdi? Liman işçileri kesinlikle yatmıyor. Sayın vekilimiz limanımıza gelip nasıl çalıştığımızı görebilir. Bu limanda AK partiye mensup üyeler, meclis üyeleri, ilçe başkan yardımcıları da çalışıyor. Bunlarda mı yatıyor? Türkiye'de TÜPRAŞ, PETKİM, İGSAŞ kurumları zarar mı ediyordu? Limanda zarar etmiyor. Siyasiler buraya yatırım yaptırmayıp kendileri zarar ettiriyorlar."

’LİMAN İŞÇİSİ KESİNLİKLE YAN GELİP YATAN İŞÇİ DEĞİLDİR’

Derince Limanı'nda 15 yıldan bu yana 'Gemi adamı' olarak çalıştığını anlatan Ümit Göçer ise, "Sayın vekilimin açıklamalarını kınıyorum" diyerek şöyle devam etti:

"Liman işçisi, canı, kanı, bedeniyle çalışmaktadır. Sayın vekilimiz acaba Derince limanının kaç kapısı olduğunu biliyor mu? Siyasiler gelip baksın. Liman işçisi nerede yaşıyor nerede yatıyor? İşçiler, burada teknolojiden mahrum çalışmaktadır. Ben bir gemi adamı olarak burada canımız pahasına hizmet veriyoruz. Derince Limanı zarar etmeyen zarar ettirilen bir kurumdur. Özelleştirmeye çanak tutulduktan sonra her şey hazır bir şekilde satılmaya hazır hale getirildi. Liman işçisi kesinlikle yan gelip yatan birisi değildir. Ülke ekonomisine katkı sağlamak için elinden geleni yapan bir işçidir."

’BU LAF İŞÇİLERİ ÜZMÜŞTÜR’

Derince Limanı'da tamil tahliye işçisi olarak çalışan Sadettin Çalık de AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'ün kullandığı ifadelere üzüldüklerini anlatırken, "Sayın başbakanımız da 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' demişti. Sayın Aygün de Başbakanımızın peşinden gidiyor. Ben 2000 yılında işe girdim. Zeki Aygün burada il başkanlığı ve milletvekilliği yaptı. Zeki beyi 1 gün bu limanda görmedim. Limanda çalışma şartlarının ne olduğunu da bilmiyordur. Söylenmemesi gereken bir laftı, bizi üzmüştür"  diye konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti

SONRAKİ HABER

Maden işçileri kamulaştırma için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...