04 Haziran 2014 14:51

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, başkanlık görevinden istifa etti. Böylece, TÜSİAD tarihinde ilk kez bir başkan istifa etmiş oldu.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti
Paylaş

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, başkanlık görevinden istifa etti. Böylece, TÜSİAD tarihinde ilk kez bir başkan istifa etmiş oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, istifa sebebinin TÜSİAD'a zarar vermemek olduğunu söyledi.

"TÜSİAD'IN İSTİSMAR EDİLMESİNE İZİN VEREMEZDİM"
Yılmaz, "SÜTAŞ'la ilgili bugün gazetelerde yapılan bazı haberlerde TÜSİAD adının ön plana çıkartıldığını gördüm. Ben TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak aldığım emanete, TÜSİAD'ın itibarının emanetine en fazla titizlik göstermesi gereken insanım. TÜSİAD'ın istismar edilmesine izin veremezdim. TÜSİAD'ın adının kullanılarak, TÜSİAD itibarıyla ilgili bir kampanya oluşturulabileceği riskiyle karşı karşıya olduğumuzu fark ettim ve TÜSİAD'ı bu işin dışına çıkartarak kendi kurumumla ilgili sorumluluklarımın başına geriye döndüm" dedi.

"Bu kararı alırken TÜSİAD'dan birileriyle görüştünüz mü?" sorusuna Yılmaz, "Buraya gelirken TÜSİAD'a da istifa dilekçemi gönderdim. Daha önce kimseyle konuşmadım, görüşmedim. Kimseyi bu yükün altında ezmeye gerek yok. Bu benim tamamen kişisel olarak karar vermek zorunda olduğum bir husustu. Sabahki haberleri değerlendirdim kendi kararımı kendim verdim. Arkadaşlarıma maalesef onlarla görüşmeden bu kararı tebliğ ettim" yanıtını verdi.

"Son zamanlarda yaptığınız açıklamalar sonrası hükümet kanadından da eleştiriler gelmişti. Bu haberleri kasıtlı olarak mı görüyorsunuz, istifayı da bu yüzden mi yaptınız?" sorusuna Yılmaz, "Böyle bir değerlendirme yapmadım ama TÜSİAD'ın istismar edilebileceği tehlikesini hissettim buna izin veremezdim. O yüzden istifa ettim" şeklinde cevap verdi.

Muharrem Yılmaz, "TÜSİAD'dan istifa etmeninizi isteyenler oldu mu?" şeklindeki soruya da, "Kimse bilmiyordu ki, sizinle beraber duydu herkes" diye yanıt verdi.

SÜTAŞ İŞÇİLERİ EYLEMDEYDİ

Akşam gazetesinde yayımlanan haberde Sütaş’ın, işe iade için Karacabey fabrikası önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için eylem alanına 13 ton hayvan pisliği döktüğü belirtilmiş, tezek kokusu yüzünden süt fabrikasını sinek bastığı ve yönetimin, döktüğü hayvan  pisliğini temizlemek zorunda kaldığı iddia edilmişti.  

SENDİKALAŞMA ENGELLENİYORDU

Bir süredir Hükümet yanlısı gazetelerin gündeminde olan Yılmaz’ın, patronu olduğu Sütaş fabrikası çalışanları eylemdeydi. İşçilerinin e-Devlet şifrelerini alıp sendikaya başvuranları belirleyen fabrika yönetimi, işçileri teker teker işten çıkarmaya başlamıştı. 15 işçinin işten atılmasının ardından Tek Gıda-İş Sendikası fabrikada grev kararı almıştı.

Sütaş’ın sahibi olan ve 13 Ocak 2013’te yapılan TÜSİAD’ın 43. Olağan Genel Kurulunda görevi Ümit Boyner’den devralan Muharrem Yılmaz’ın görev süresinin bitmesine 1 yıl vardı.
(İstanbul/EVRENSEL)

'SÜTAŞ'ta sendika düşmanlığı' haberini buradan okuyabilirsiniz

ÖNCEKİ HABER

Soma\'da savcılık kamu görevlileri için \'soruşturma izni\' istedi

SONRAKİ HABER

Liman işçilerinden \"yan gelip yatıyorlar\" sözüne tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...