24 Haziran 2011 07:13

Korku operasyonuna kamu emekçilerinden tepki

KESK Van Şubeler Platformu, Eğitim Sen ve KURDÎ-DER Van şubeleri ile evlere yapılan baskınları ve gözaltıları protesto etti. Meşaleli yürüyüş yapan kamu emekçileri, baskıların korku salmak için yapıldığına dikkat çekti.KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Abdullah Karahan, KESK Van Şubel

Korku operasyonuna kamu emekçilerinden tepki
Paylaş

KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Abdullah Karahan, KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Eş Başkanı Cüneyt Caniş ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Mavi Plaza önünden Feqîye Tayran Parkı’na kadar yürüdü. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bê ziman jiyan nabe”, “Zimanê me rûmeta me ye”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hak, hukuk, adalet bu ne biçim rezalet” sloganları ve “KESK’e dokunma” sloganlarının atıldığı yürüyüş Feqîyê Teyran Parkı’nda son buldu.

‘ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILMALI’

Yürüyüşün ardından açıklama yapan KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, baskın ve gözaltıların amacının toplumda korku salarak, toplumsal muhalefeti susturmak olduğunu söyledi. Çelik, “O halde bize düşen direnmek, direnmek ve yine direnmektir. Biliyoruz ki tarihte kazananlar hep direnenler, mücadele edenler olmuştur” dedi. Her operasyon ve baskının yeni sorun, gerginlik ve çatışma demek olduğu ifade eden Çelik, “Ortamı daha fazla germek kimsenin yararına değildir. Siyasi iktidarın yıllardır uyguladığı ekonomik ve siyasi politikalardan hoşnut olamayan eleştiren ve muhalefet eden kesimlere karşı tahammüllü olmaya çağırıp, arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEDEN BARIŞ GELMEZ

Baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade eden Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Abdullah Karahan ise, “Bu ülkede Kürt sorunu çözülmeden bu ülkeye barış gelmez” dedi.

Katletmelere, baskılara rağmen sendikalarını kurduklarını ifade eden KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek de, hiçbir zaman haklarından taviz vermeyeceklerini dile getirerek, “Ne yapmış bu arkadaşlarımız. Ben de seçim döneminde buradaydım. Seçim izleme komisyonu kurduk. Çünkü AKP’nin burada sahtekarlık yapacağını biliyorduk. Bu sahtekarlığı ortaya çıkarmak için çalıştık. Bu arkadaşlarımız, yandaş sendikanın üyelerinin tümünün sandık başlarında görevlendirildiğini gördüler ve bunu teşhir ettiler. Bu yüzden arkadaşlarımız gözaltına alındı” diye konuştu. Kendilerine ücret sendikacılığı yapmalarının söylendiğini kaydeden Birtek, mide sendikacılığı yapmayacaklarını, demokrasi, Kürt sorunu, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledi. (Van/DİHA)


SAVCILIĞA ÇIKARILDILAR

VAN ve Diyarbakır'da yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar'ın da bulunduğu Eğitim Sen ve KURDÎ-DER üyesi 6 öğretmen Van Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Van'da 21 Mayıs gecesi yapılan baskınlarda gözaltına alınan Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar, eski şube başkanlarından Lezgin Botan ve Müzahit Karakuş, şube yöneticilerinden, aynı zamanda KURDÎ-DER Yöneticisi olan Garip Yaviç, eski şube sekreteri Sinan Gündüz ve sendika üyesi Hakan Yaman sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa çıkarıldı. Eğitim Sen üyelerin ifade işlemleri başlarken, KESK üyeleri ile çok sayıda kişi de Van Adliyesi önünde toplandı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Nüfus çalışanları haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Af Örgütü emekçiler için imza topluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...