03 Haziran 2014 22:09

'İmralı ile siyasi görüşmeler yok, olur mu olmaz mı şartlar belirler'

Ankara’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan ile siyasi görüşmelerin yapıldığını yalanlayarak, “Böyle bir şey yok ama ileride olur mu olmaz mı şartlar belirler” diyen Erdoğan, eve dönüş meselesinin de “diyalog sürecinin” en önemli hedefi olduğunu” söyledi.

\'İmralı ile siyasi görüşmeler yok, olur mu olmaz mı şartlar belirler\'
Paylaş

Ankara’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan ile siyasi görüşmelerin yapıldığını yalanlayarak, “Böyle bir şey yok ama ileride olur mu olmaz mı şartlar belirler” diyen Erdoğan, eve dönüş meselesinin de “diyalog sürecinin” en önemli hedefi olduğunu” söyledi.

Ankara’da konuşan Başbakan Erdoğan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile siyasi görüşmeler yapıldığı konusunu yalanlarken, eve dönüş konusunda önemli açıklamalar yaptı. Eve dönüş ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Başbakan Erdoğan, diyalog sürecine işaret ederek, “Bu projenin en önemli hedefi eve dönüştür. Gerek 30 Mart seçimleri gerekse genel iptal edilen seçimler bunlar 1.5 yıllık çözüm sürecinin meydana getirdiği atmosfer içinde yapılmıştır. Bu atmosferi umuyorum ki ortadan kaldırmayalım, daha olumlu istikamette seyretsin. Ülkemiz gerçek anlamda barışa, huzura özgürlüğe kavuşsun. Özgürlük yok diyenler, ne yazık ki barış sürecini ortadan kaldırmak isteyenlerdir” şeklinde konuştu. Biz kez daha örgütü suçlayarak, “Bölücü terör örgütünü savunduğun zaman barışı savunuyorum diyemezsin, elinde Molotof kokteyli olanlar bu ülkede barışın temsilcileri olmaz, polisi yakan yıkanlar öldürmeye teşebbüs edenler herhalde barıştan yana olduklarını söyleyemezler” şeklinde konuştu.

SİYASİ GÖRÜŞME ŞARTLARIN GETİRECEĞİ ŞEYLERDİR

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile diyalog süreci kapsamında siyasi müzakerelerin başladığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan, “Bir defa birincisi bu çok ham hayal bir şey. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Böyle bir anlayışla hareket ettiklerinde kendi kapılarını da kapatırlar. Şu anda sadece bizim müsaade ettiğimiz BDP heyeti heyetleri gitmişlerdir. Bizim müsaademizle zaman zaman uluslararası yada sağlık heyeti gitmiştir. Siyasi bir heyetin yada basın heyetinin gitmesi söz konusu değildir. İleri de olur mu olmaz mı, bunlar şartların getireceği şeylerdir” diye konuştu.

BASINA 'OLAYI KURCALAYIN' ÇAĞRISI

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileleri istihbarat yönlendiriyor, bir kısmına para veriyor” suçlamasına da cevap veren Erdoğan, Demirtaş’ın iddiasını kanıtlamaya çağırarak, Demirtaş’ı yalan söylemekle itham etti.
Yapılan eylemin HDP, BDP’yi zorladığını ileri süren Erdoğan, basından da olayın kurcalanmasını isteyerek, “Biz zaten B planı, C planını ortaya koyduğumuz zaman zaten bazı şeyler çok daha açık ortaya çıkacaktır” dedi. (Ankara/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Evrensel’e ‘siber ırkçı’ saldırı

SONRAKİ HABER

Yıllardır sel var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...