03 Haziran 2014 15:57

Youtube açıldı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), 27 Mart'tan bu yana yasak olan video paylaşım sitesi Youtube'u erişime açtı. Anayasa Mahkemesi, Youtube'un kapatılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar vererek kararı ilgili kurum olan TİB'e iletmişti.

Youtube açıldı
Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin TİB'in Youtube 27 Mart'tan bu yana erişim yasağı getirdiği video paylaşım sitesi Youtube'a ilişkin verdiği ihlal kararının ardından Youtube yeniden iletişime açıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye toplantısı kayıtlarının yayınlanması gerekçesiyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından 27 Mart'ta erişimi kapatılan Youtube 2 ay sonra yeniden açıldı. Ankara 4. İdare Mahkemesi, erişimin engellenmesi kararının yürütmesini durdurmasına rağmen açılmayan Youtube, avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi, Youtube'un kapatılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar vererek kararı ilgili kurum olan TİB'e iletmişti. TİB, kararın kendisine tebliğ edilmesinin ardından Youtube ile ilgili erişimin engellenmesi kararını kaldırdı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerindeki baskı sona ersin

SONRAKİ HABER

Mayıs ayında 414 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...