24 Haziran 2011 06:01

Diyarbakır’dan Hükümete adım at çağrısı

DİYARBAKIR Milletvekilli Hatip Dicle’nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini kınayan 32 kitle örgütü, özgür iradenin tecelli etmesi için hükümetin bir an önce adım atmasını istedi.Aralarında Diyanet-Sen, Memur-Sen, Özgür-Der, Şafak-Der, İlim Yayma Cemiyeti’nin de bulunduğu 32 kitle &

Diyarbakır’dan Hükümete adım at çağrısı
Paylaş

DİYARBAKIR Milletvekilli Hatip Dicle’nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini kınayan 32 kitle örgütü, özgür iradenin tecelli etmesi için hükümetin bir an önce adım atmasını istedi.

Aralarında Diyanet-Sen, Memur-Sen, Özgür-Der, Şafak-Der, İlim Yayma Cemiyeti’nin de bulunduğu 32 kitle örgütü, Diyarbakır Milletvekilli Hatip Dicle’nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklama yapan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, YSK’nın verdiği kararla 80 bin kişinin iradesinin yok sayıldığını vurguladı.

Kararın kabul edilemez olduğunu belirten Evsen, Hükümete de gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için adım atma çağrısı yapan Evsen, “Meclis tatile girmeden iş ve işlemlerine devam etmelidir. Aksi takdirde zaten gergin olan toplum daha gerilecek ve beklenen barış ortamı sağlanamayacaktır” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da YSK protestosuna polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

18 yıl sonra oğlunun mezarını buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa