03 Haziran 2014 09:19

Tanrıkulu, Şimşirli'deki HES'e neden izin verildiğini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye, “Seçim öncesinde vaat edildiği halde 10 MV’ın altında üretim kapasitesi olan Şimşirli’deki HES projesine neden izin verilmiştir?” diye sordu.

Tanrıkulu, Şimşirli\'deki HES\'e neden izin verildiğini sordu
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye, “Seçim öncesinde vaat edildiği halde 10 MV’ın altında üretim kapasitesi olan Şimşirli’deki HES projesine neden izin verilmiştir?​” diye sordu.

Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Seçim öncesindeki vaat neden tutulmamıştır?​” diyerek şöyle devam etti:
“Onur Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Şimşirli köyünde hukuksuz bir biçimde dinamit patlatması konusunda herhangi bir yaptırıma gidilecek mi?
İnşaata karşı çıkan köylü kadınları darp eden kolluk güçleri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı?
Şimşirli’deki HES projesinin hem köy suyunu bitireceği hem de bölgedeki ekolojik yaşamı tahrip edeceği ortadayken neden bu konuda herhangi bir tedbir alınmamakta ve söz konusu HES projesi iptal edilmemektedir?
Söz konusu HES projesinin iptal edilmesi için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?
Hâlihazırda Türkiye genelinde 10 MV’ın altında üretim kapasitesi bulunan kaç HES projesi bulunmaktadır?
HES projelerinde ÇED raporları dikkate alınmakta mıdır? Dikkate alınıyorsa, neden Şimşirli’deki projenin devamına müsaade edilmektedir?
HES projeleri hazırlanırken yöre halkının talepleri neden dikkate alınmamaktadır?​” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'da hangi ilçelerde sular kesilecek?

SONRAKİ HABER

Ermeni kilisesi ve mezarlığı definecilerin hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa