02 Haziran 2014 20:47

Karşı'da işgal bitti, direnişe devam

Gazetenin kapatılmasının ardından alacakları ve ihbar tazminatları için gazete binasını işgal ederek direnişe başlayan Karşı Gazetesi çalışanları eylemlerinin 47'inci gününde işgal eylemlerini sonlandırdıklarını, talepleri ile direnişlerinin sürdüğünü açıkladı.

Karşı\'da işgal bitti, direnişe devam
Paylaş

Çalıştıkları gazetenin kapatılmasının ardından alacakları ve ihbar tazminatları için gazete binasını işgal ederek direnişe başlayan Karşı Gazetesi çalışanları eylemlerinin 47'inci gününde işgal eylemlerini sonlandırdıklarını yaptıkları açıklama ile duyurdu. Taleplerinin bir bölümünü eylemlerinin 47'inci gününde elde ettiklerini belirten Karşı Gazetesi çalışanları açıklamalarında, "39 kişilik direniş ekibinin toplam alacağının yaklaşık yarısına denk düşen bu tutarın, bölüşüldüğünde ücreti daha düşük olan arkadaşlarımızın hakedişlerine yakın bir rakama da ulaştığını görerek, gazetedeki işgal eylemini sona erdirmeye karar verdik. Kalan alacak tutarları için bireysel hukuki mücadelemiz devam edecek" diye belirtti.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Sendikal örgütlülüğü, gazetecilerin birlikte hareket etmelerinin getirdiği gücü, bizzat patron baskısına boyun eğerek yitirmiş Türkiye medyasındaki emekçiler; işten atılmaya, iş güvencesi yoksunluğuna, mobbinge, geçim dertlerinin yöneticilerinin iki dudağı arasında kalmasına maruzdur. Medya emekçilerinin çoğu, özlük haklarına ve meslek etiğine sahip çıkmayı, hakları için mücadele vermeyi göze alamamakta, göze alanlar da bunu ancak bireysel ve hukuki açıdan ele alınacak bir mücadele gibi görmektedir. Yalnızlık, medya emekçilerinin ve daha önemlisi medya sektörünün koşullarını giderek kötüleştirmektedir. Bilinmelidir ki, tıpkı Punto Deri'de, Kazova'da gördüğümüz gibi, 'ancak direnenler kazanır!' Direnişin kazanımları, direnişçilerindir. Karşı Direniş ekibi olarak diyoruz ki, işgal bitti, direnişe devam.” (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep\'te emek ve dayanışma pikniği

SONRAKİ HABER

Binlerce Ali İsmail türettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...