02 Haziran 2014 18:41

Ağrı Başbakanın bu siyasetine dur dedi!

Ağrı’da tekrarlanan seçimleri BDP’nin kazanmasının ardından konuşan YENİ Belediye Eş Başkanları Sırrı Sakık ve Mukkades Kubilay, “Ağrı halkının, ‘Bunlar kadınları eve kilitliyor’ diyen Başbakan Erdoğan’a net bir cevap verdiğini söylediler. BDP’li Belediye Eş Başkanları “Kazanan Ağrı halkı oldu” dedi.

Ağrı Başbakanın bu siyasetine dur dedi!
Paylaş

Ağrı’da tekrarlanan seçimleri BDP’nin kazanmasının ardından konuşan Yeni Belediye Eş Başkanları Sırrı Sakık ve Mukkades Kubilay, “Ağrı halkının, ‘Bunlar kadınları eve kilitliyor’ diyen Başbakan Erdoğan’a net bir cevap verdiğini söylediler. BDP’li Belediye Eş Başkanları “Kazanan Ağrı halkı oldu” dedi.

Ağrı’da 30 Mart’tan önce de sonra da sadece AKP adayına karşı değil, devletin ve iktidarın tüm imkanlarına, medya ordusuna karşı mücadele etiklerini söyleyen Sırrı Sakık, “Ağrı halkı iradesini ortaya koydu. 7’den 77’ye tüm Ağrı halkını canı gönülden selamlıyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

‘KAZANAN HALK OLDU’

Başbakanın BDP’nin Ağrı’da kadınları eve kilitleyip oy vermelerini engellediği yönündeki açıklamasını talihsizlik olarak niteleyen Sakık,  “Ağrı halkı demokratik siyasetin hayata geçmesi gerektiği mesajını verdi. Halk yıllardır Kürt kimliğini, barış ve vicdanı zedeleyen siyasetten değil, barış ve demokrasiden yana tercihini kullandı. Ağrı halkı, Sayın Öcalan’ın 2013 Newrozu’nda açıkladığı barış ve demokrasi siyasetini hayata geçirme ve barış sürecinden yana tercih yaptı” şeklinde konuştu.

Seçim sonucunun Başbakana bir cevap olduğunu söyleyen Sakık, “Ağrı halkı Sayın Başbakanın ve Hükümetin yürüttüğü siyasete ‘artık dur’ demek istedi ve bu sonuç ortaya çıktı. Kazanan Ağrı halkıdır” dedi.

KADINLAR ERDOĞAN’A GEREKEN CEVABI VERDİ

BDP’li Eş Başkan Mukaddes Kubilay ise, Başbakan ve AKP yetkililerin seçim süreci boyunca birçok talihsiz açıklama yaptıklarını belirterek, “Ama halk gereken cevabı verdi. Bugüne kadar yaptıkları yalan siyasetini Ağrı’da da yapmaya çalıştılar ama Ağrı halkı bu yalanlarına kanmadı” dedi. Ağrılıların yıllardır kendilerini yok sayan zihniyeti sandığa gömdüğünü söyleyen Kubilay, “AKP’nin BDP kadınları kapıların arkasına kilitliyor yalanı da çöktü. Ağrı kadını iradesini ortaya koydu. Ağrı’da kadın kimliğine, özgürlüğüne sahip çıktı. AKP’nin bakanları, polisleri halkı baskı altına aldı. Ama halk bunların zulmüne boyun eğmedi. Hileleri tutmadı. Halk kazandı” dedi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındakilere alkol muayenesi

SONRAKİ HABER

İstanbul sular altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa