02 Haziran 2014 15:27

İzmit'te Gezi davası öncesi protesto

İzmit'te geçen yılın Haziran ayında Gezi direnişi sırasında haklarında 'İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak' suçlamasıyla Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından dava açılan 238 kişinin yargılanmasına başlandı. Ufadeler küçük gruplar halinde alınmaya başlanırken, duruşma öncesi Adliye önünde toplananlar sloganlar eşliğinde açılan davayı protesto etti.

İzmit\'te Gezi davası öncesi protesto
Paylaş

İzmit'te geçen yılın Haziran ayında Gezi direnişi sırasında haklarında 'İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak' suçlamasıyla Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından dava açılan 238 kişinin yargılanmasına başlandı. Ufadeler küçük gruplar halinde  alınmaya başlanırken, duruşma öncesi Adliye önünde toplananlar sloganlar eşliğinde açılan davayı protesto etti.

Taksim Gezi direnişi boyunca İzmit'te de birçok protesto gösterisi yapıldı. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı da 'İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak' suçlamasıyla polisçe kimlikleri verilen 238 şüpheli hakkında dava açtı. Bugün Kocaeli 4. Aslice Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşma öncesinde Adliye binası önünde toplananlar bu kişiler hakkında dava açılmasını protesto etti. Grupta bulunanlar, 'Direne direne kazanacağız', 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Gün gelecek katiller halka hesap verecek' diye slogan attı. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Gülizar Ateş, şöyle dedi:

"Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanmaları gerekçe gösterilerek yargılanacak olan 238 arkadaşımızın yanındayız. Temel hak ve özgürlük mücadelesini yürüten birey, kurum, örgüt ne varsa bugün AKP hükümetinin hedefindedir. Bizlerde dava açılan arkadaşlarımızın yanındayız. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Abdullah Bey ikna edilmeli’

SONRAKİ HABER

AKP seçimi kaybedince asfalt çalışmasını durdurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...