02 Haziran 2014 12:41

Polis önce dövdü sonra şikayetçi oldu

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde Taksim’de yapılmak istenen yürüyüşte polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan Tolga Tezmen hakkında bir polis, Tezmen tarafından kolunun kırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan 35 kişi ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis önce dövdü sonra şikayetçi oldu
Paylaş

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde Taksim’de yapılmak istenen yürüyüşte polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan Tolga Tezmen hakkında bir polis, Tezmen tarafından kolunun kırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Polis tarafından coplarla darp edilerek ve yerde sürüklenerek gözaltına alındığını kanıtlayan görüntüleri de internette paylaşılan Tezmen, savcılıktaki ifadesinde de şikayetçi polisin arkadan üzerine çullandığını, bu nedenle birlikte yere yuvarlandıklarını anlattı.

POLİS: ‘TEZMEN ÜZERİME ÇÖKTÜ’
Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde Taksim’deki polis saldırısı sırasında gözaltına alınanlardan 35’i bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilerek savcılığa sevkedildi.
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet etmek suçlamasıyla  savcılığa sevkedilen 35 kişi hakkında hazırlanan polis fezlekesi ise akıllara zarar boyutta. Fezlekede  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Güven Timler Bölge amirliğinde görevli bir polis memuru, 31 Mayıs 2014 tarihinde Cihangir’de polis tarafından copla dövüldüğü ve yerde sürüklenerek gözaltına alındığını kanıtlayan görüntüleri internette paylaşılan Tolga Tezmen hakkında şikayetçi oldu. Şikayetçi polis ifadesinde gözaltı sırasında Tezmen’in kendisini darp ettiğini ileri sürerek, “Şahsa kendisini gözaltına alacağımı söylememe rağmen bize ve bana direndi. Bu şahsın üzerinde sırt çantası vardı. Bu esnada gösterici grup üzerimize geldi ve bize saldırdılar. Ben şahsı bırakmadım. Şahıs da benden yapılı olduğunu için beni bırakmadı. Beni yere düşürerek üzerime çöktü. Ayağıma dirseği ile vurdu. Yüzümün sol tarafına da yumruğu ile vurdu. Gösterici grup çekildi ve bizlerle gelen görevli polis memurları Tolga Tezmen'i zor kullanarak yakaladılar. Beni yere düşürdüğü esnada omzumda ezilme ile acı meydana geldi ve kolum ters yöne büküldü »  dedi.

‘HAREKETSİZ KALDIM AMA POLİSLER BENİ DARP EDİYORDU’
Tezmen ise savcılıktaki ifadesinde, Cihangir’de bir ağacın arkasında durun şeklinde bir işaret yaptığını, arkasını döndüğü esnada bir polis memurunun üzerine çullandığını ve bu nedenle yere yuvarlandıklarını söylerek şöyle devam etti : «Memurun kolu benim vücudumun altında kalmıştı. Bu sırada diğer polis memurları üstüme bana karşı şiddet uygulayınca kolu altımda kalan polis memurunun ‘Kolum kırıldı’ diye bağırdığını duydum. Ben de bu cümleyi duyar duymaz hareketsiz kaldım ama diğer polis memurlarının şiddetine maruz kaldım » dedi. 

35 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gezi direnişinin yıldönümünde gözaltına alınan 35 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanarak Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi
Gezi direnişinin birinci yıldönümünü anmak için Taksim’e çıkmak isteyenlere polisin saldırısı sonucu İstanbul genelinde 154 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 92'si dün emniyetten serbest bırakılmıştı. İşlemleri tamamlanan 35 kişi ise bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖZALTINDAKİ 3 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA İSTENDİ

Adliyeye bugün sevk edilenlerden 3'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. 14 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 18 kişinin işlemleri sürüyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: İki-üç haftalık süreçte önemli görüşmeler olacak

SONRAKİ HABER

Laboratuvar ortamında insan kıkırdağı geliştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa