01 Haziran 2014 22:39

Norşîn B planına, Ağrı C planına cevap

BDP'nin iptal edilen seçime göre, AKP'ye fark atarak seçimi kazandığı Güroymak'ta binlerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamada coşku doruğa çıktı. HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu "Başbakan'ın B ve C planı vardı. Norşîn, Başbakan'ın B planına, Ağrı ise C planına cevaptır" dedi.

Norşîn B planına, Ağrı C planına cevap
Paylaş

BDP'nin iptal edilen seçime göre, AKP'ye fark atarak seçimi kazandığı Güroymak'ta binlerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamada coşku doruğa çıktı. HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu "Başbakan'ın B ve C planı vardı. Norşîn, Başbakan'ın B planına, Ağrı ise C planına cevaptır" dedi.

Tekrar edilen seçimlerde BDP'nin farkla kazandığı Bitlis Güroymak'ta(Norşîn), binlerce yurttaş Roboski Meydanı'nda toplanarak kutlama gerçekleştirdi. Kutlamanın yapıldığı alana PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posteri ile PKK bayrakları asıldı. Binlerce yurttaşın müzik eşliğinde halay çektiği kutlamada, "Bijî Serok Apo", "Selam selam İmralı'ya bin selam" ve "Be Serok jiyan na be" sloganları dinmedi. Dakikalarca havai fişek gösterisinin yapıldığı kutlamaya, HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Adil Zozani, Hüsamettin Zenderlioğlu'nun yanı sıra BDP MYK üyeleri Saadet Becerikli ve Nimet Sezgin, BDP PM üyeleri Sırrı Sever ve Abdullah Kaya ve Bitlis, Mardin, Siirt, Urfa ve Dersim il, ilçe ve belde belediye eş başkanları katıldı.

Kutlamada konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata, AKP'nin tüm imkanlarına rağmen BDP'nin seçimlerden zaferler çıktığını ifade etti. Devletin tüm imkanlarını seçimler için seferber eden AKP'nin tüm uğraşısına rağmen kazanamadığına vurgu yapan Ata, "AKP, kadro sözü verdi, altın dağıttı, ama burada halk iradesine sahip çıktı. AKP'nin tüm gücüne rağmen halkın cevabı, 'Suwar hatin peya çûn' oldu. Buradan söz veriyoruz bir kez daha. 14 yıldır tutsak olan Sayın Abdullah Öcalan özgür oluncaya kadar bizler mücadeleye devam ediyoruz. Kürtlüğümüz, kimliğimiz, dilimiz özgür oluncaya kadar mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Adil Zozani ise BDP'nin Güroymak'taki zaferi için "Norşîn zaferi, ikinci 1 Haziran atılımıdır" dedi. BDP'nin AKP ile değil, devlet ile yarıştığını belirten Zozani, devletin halkın iradesini gasp etmek için bütün imkanlarını kullandığını, ancak başaramadığını dile getirdi. Geçen günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ilçede düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya değinen Zozani, alandaki halkı göstererek, "Arınç burada parkelere konuştu. Biz de burada halka konuşuyoruz" dedi.

HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da "Başbakan'ın B ve C planı vardı. Norşîn, Başbakan'ın B planına, Ağrı ise C planına cevaptır. Başbakan bu sesi iyi dinlesin. Norşîn'i, Sayın Öcalan'a hediye ettik. Bununla da mutluyuz" ifadesini kullandı.

Güroymak Belediye Eş Başkanı Mehmet Emin Özkan ise halkın kendilerine verdiği destekten dolayı tüm ilçe halkına teşekkür etti. İlçede halkın kendisine sahip çıktığını ifade eden Özkan, "Norşîn, kendi belediyesini kazandı. Norşîn halkı onuruna ve namusuna sahip çıktı" vurgusu yaptı. Bir diğer Belediye Eş Başkanı Nazime Arvas'ın da halkı selamlamasının ardından binlerce yurttaş müzik eşliğinde halay çekti.

Kutlamaların hala devam ettiği ilçede, yurttaşlar araçları ile kent merkezinde tur atmaya devam ediyor.  (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana\'daki gözaltılar serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Haziran Ankara için sinema demek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...