01 Haziran 2014 22:11

Okmeydanı halkı rant kararına karşı yürüdü

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, mahallelerinin ranta açılmasına yol açacak "Riskli Alan" ilanı kararının, yarın AKP'li Beyoğlu Belediye Meclisi gündemine alınmasını protesto etti.

Okmeydanı halkı rant kararına karşı yürüdü
Paylaş

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, mahallelerinin ranta açılmasına yol açacak "Riskli Alan" ilanı kararının, yarın AKP'li Beyoğlu Belediye Meclisi gündemine alınmasını protesto etti. Mahalle sakinleri, yaptıkları açıklamada kararın halk için değil, tamamen müteahhitlere arsa hazırlamak ve buralara zenginlerin yerleştirilmesi amacını taşıdığı ifade edildi.

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, AKP'li Beyoğlu Belediye Meclisi'nce mahallelerinin 6306 sayılı Afet Yasası ile "Riskli Alan" ilan edilmesi kararının yarın gündeme alınmasını protesto etti. Şark Kahvesi önünde bir araya gelen mahalle sakinleri, açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlar eşliğinde Piyalepaşa Semt Konağı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Dernek Başkanı Ali Çektin açıklamada bulundu.

Belediyesi Meclis gündemine alınan mahallelerinde talanın önünü açacak gündeme ilişkin daha önce de basın açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Çektin, bunun üzerine belediyenin kendileriyle 1 aylık süre içerisinde görüşeceklerini ve itirazlarını dikkate alacaklarını söylediğini belirtti. Ancak, henüz bir görüşme yapmadıklarını ifade eden Çektin, "Tam tersine vatandaşlarımıza mevcut şartlarda tapu için müracaat etmedikleri takdirde hak kayıpları baskısına devam edildi" dedi.

Okmeydanı'nda mülkiyet sorunu çözülmeden "Riskli Alan" ilan edilmesi kendilerinin hak kayıplarına uğramasına neden olacağını dile getiren Çektin, "Binalar bizim ancak, arsa tapularımız yoktur. Riskli Alan ilanının ikinci etabı binaların yıkımıdır. Binalarımız yıkıldığı takdirde arsa tapularımız olmadığı için arsada hak iddia etmemiz mümkün değildir. O binalarımız yıkılarak boşaltılmış arsaların üzerinde yapılacak yeni binalarda bizim söz hakkımız olamaz" diye konuştu.

Bölgeyle ilgili karar alınırken kendilerinin fikirlerinin sorulmadığını da söyleyen Çektin, "Yapılmış olan planlar, Okmeydanı halkı için değil, tamamen müteahhitlere arsa hazırlamak ve buralara zenginlerin yerleştirilmesi amacını taşımaktadır" dedi.

Afet Yasası'nın kendileri için sürgün anlamına geldiğini kaydeden Çektin, kararın tepeden verilen bir karar olduğuna dikkat çekti. Çektin, "Bu karar, Beyoğlu Belediye Meclisi'nde alındıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilecek, Bakanlık talebiyle Bakanlık Kurulu'na gönderilecek ve Bakanlar Kurulu kararı ile uygulanacaktır" şeklinde konuştu. Okmeydanı halkını bu karara karşı birlik ve beraberlik olma çağrısında bulunan Çektin, halkın barınma haklarına sahip çıkmaları gerekliliğinin altını çizdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı\'da BDP yine kazandı, kutlamalar başladı

SONRAKİ HABER

Adana\'daki gözaltılar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...