25 Şubat 2011 22:36

Yusuf Doğar’dan dijital müdahaleler

DAHA önce siyah, beyaz fotoğraflar üzerine pastel renklendirmeler yapan Yusuf Doğar, dijital fotoğraflara da dijital müdahalelerle yeni biçim ve yorum katıyor. Diş hekimi olan Doğar, çalışmalarında sosyal, siyasi ve ekonomik çelişmelerde görünenin arka tarafını anlatımcı tarzda yansıtıyor.Resim çalışmalarına ilkokul &cce

Yusuf Doğar’dan dijital müdahaleler
Paylaş

DAHA önce siyah, beyaz fotoğraflar üzerine pastel renklendirmeler yapan Yusuf Doğar, dijital fotoğraflara da dijital müdahalelerle yeni biçim ve yorum katıyor. Diş hekimi olan Doğar, çalışmalarında sosyal, siyasi ve ekonomik çelişmelerde görünenin arka tarafını anlatımcı tarzda yansıtıyor.
Resim çalışmalarına ilkokul çağlarında başlayan Doğar, lisede okurken Devlet Resim ve Heykel Sergilerine kabul edildi. Devlet sergilerinin en genç sanatçısı olan Doğar, resim çalışmalarının yanı sıra fotoğraf ve video çalışmaları da yapmakta. Resimlerini yağlıboya ve karışık teknik kullanarak gerçekleştiren Doğar, bunların yanı sıra çektiği fotoğraflara da müdahale ederek farklı bir yorum sundu.
Fotoğraf ya da kameranın belgeleyen bir özelliğe sahip olmasının yanı sıra teknolojinin tahakküm kurmasını hazmedemeyen Doğar, bu tahakkümü azaltmak için kendi müdahalelerini yapıyor. “İnsan müdahalesinin yoğunluğu oranında duygu, teknolojiyle akar. Teknolojik aygıtların belgelediği anlar, o anla sınırlı kalıyor. İnsan müdahalesiyle o andan çıkan belge, geçmişten geleceğe yoğun duygu akımı bırakıp, yaşamı uzatan bir disiplin haline geliyor” diyen Doğar’ın “Dijital Müdahaleler” sergisi Yeminli Mali Müşavirler Odası Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek. 28 Şubat saat 18.00’de açılacak olan sergi 9 Mart tarihine kadar sürecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

“Ustalara Saygı” bu kez Turgut Uyar için

SONRAKİ HABER

Avukat Dündar’a ‘Öcalan hukuku’ cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...