01 Haziran 2014 21:30

Ağrı'da BDP yine kazandı, kutlamalar başladı

Ağrı'da 30 Mart'ta büyük çekişmeye sahne olan, AKP'nin itirazları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen ve bugün yenilenen belediye başkanlığı seçimini BDP kazandı. BDP'li Sırrı Sakık, AKP'ye yaklaşık 5 bin oy fark yaptıklarını açıkladıktan sonra BDP'liler kutlamalara başladı.

Ağrı\'da BDP yine kazandı, kutlamalar başladı
Paylaş

Ağrı'da 30 Mart'ta büyük çekişmeye sahne olan, AKP'nin itirazları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen ve bugün yenilenen belediye başkanlığı seçimini BDP kazandı. 

Ağrı'da 197 sandıktan 196'sı açıldı. Açılan sandıklara göre BDP'nin oy oranı yüzde 50,9, AKP'nin yüzde 45,3.  BDP'li Sırrı Sakık'a 23 bin 238, AKP'li Hasan Arslan'a ise 20 bin 690 oy çıktı. Kentte BDP kutlamalara başladı.

SANDIKLAR SPOR SALONUNDA TOPLANDI

Ağrı'da belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için seçmenler bu sabah saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti. Katılım oranının yüksek olduğu seçimde oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlandı ve sayıma geçildi.

Okullardaki sandıklarda sayım yapıldıktan sonra oluşturulan tutanaklar ve oy torbaları, İlçe Seçim Kurulu kararı ile kent merkezindeki 14 Nisan Spor Salonuna götürüldü. Sandık kurulu başkanları torbaları spor salonunda ortasındaki seçim kurulu görevlilerine teslim eti. Sonuçları gösteren listeler burada toplanarak adayların aldıkları oylar belirlendi.

SAKIK VE KUBİLAY: AĞRI HALKI KAZANDI

Seçim sonuçlarına göre galibiyetleri kesinleşen BDP Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini hedef alan açıklamasına yanıt verdi.

Ağrı'da 30 Mart'tan önce de sonra da sadece AKP'li adayına karşı değil, devasa devletin ve iktidarın tüm imkanlarına, medya ordusuna karşı mücadele etiklerini belirten Sırrı Sakık, tüm bunlara rağmen Ağrı halkının iradesini ortaya koyduğunu, bunun için de 7'den 77'ye tüm Ağrı halkını canı gönülden selamlıyor ve teşekkür ettiğini söyledi.

Sakık, "Sayın Başbakan'ın bize yönelik yaptığı tahlisiz konuşmayı oraya bırakıyoruz, biz artık önümüze bakacağız, bu onurlu ve kadim halka layık olmaya çalışacağız. Bugünkü Ağrı seçiminde, halk artık demokratik siyasetin hayata geçmesi gerektiği mesajını verdi. Ağrı halkı yıllardır Kürt kimliğini, barış ve vicdanı zedeleyen siyasetten değil, barış, demokrasiden yana tercihini kullandı. Ağrı halkı, Sayın Öcalan'ın 2013 Newrozu'nda açıkladığı barış ve demokrasi siyasetini hayata geçirme ve barış sürecinden yana tercihini kullandı" dedi.

Seçim sonucunun aslında Başbakan'ın söylemine bir cevap olduğunu da söyleyen Sakık, "Ağrı halkı Sayın Başbakan'ın ve hükümetin yürüttüğü siyasete 'artık dur' demek istedi ve bugün bu sonuç ortaya çıktı. Aslında kazanan bizim yada partinin kazanımı değil, Ağrı halkı kazandı" diye konuştu.

Mukaddes Kubilay ise, Başbakan ve AKP yetkililerin seçim süreci boyunca birçok talihsiz açıklamaları olduğunu belirterek, "Ama halk bugün gereken cevabı verdi. Bugüne kadar yaptıkları yalan siyaseti Ağrı'da da yapmaya çalıştılar ama Ağrı halkı bunların yalanlarına kanmadı. Ağrı halkı yıllardır kendisini yok sayan bu zihniyeti sandığa gömdü. AKP'nin BDP kadınları kapıların arkasına kilitliyor yalanı da ortaya çıktı. Çünkü Ağrı kadını iradesini ortaya koydu. Ağrı'da kadın kendi kimliğine kendi özgürlüğüne sahip çıktı. Bu sabahtan beri AKP bakanları ve polisleri halkı çok baskı altına aldı. Ama halk bunların zulmüne boyun eğmedi. Hileleri tutmadı. Halk kazandı. Halkın iradesi ortaya çıktı. Ben Ağrı halkına ve kadınına çok teşekkür ederim, zafer halkın oldu" dedi.  (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yalova\'da CHP kazandı, AKP itiraz edecek

SONRAKİ HABER

Okmeydanı halkı rant kararına karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...