01 Haziran 2014 21:15

'Güroymak'ta kimin tabela partisi olduğu ortaya çıktı'

Güroymak'ta BDP'li Belediye Eş Başkanı Nazime Arvas, "Şu saat itibari ile BDP değil, AKP tabela partisidir. Bizlerin bu direnişi başta 'BDP Güroymak'ta tabela partisidir' diyen Bülent Arınç'a, AKP'nin tüm kurmaylarına ve çalışanlarınadır" dedi.

\'Güroymak\'ta kimin tabela partisi olduğu ortaya çıktı\'
Paylaş

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 30 Mart'ta yapılan seçimleri BDP'nin 32 fark ile kazanmasına rağmen AKP'nin itirazları üzerine yeniden gidilen seçimlerde, Güroymak halkı BDP'ye olan desteğini önemli bir oranda artırdı. Oy verme işlemlerinin ardından açıklanan resmi sonuçlara göre, BDP 4 bin 522 oy alarak en yakın rakibi AKP'ye bin 178 oy fark attı ve bir kez daha Güroymak Belediyesi'ni kazandı.

İlçe merkezinde kutlamalar sürerken seçim sonuçlarını değerlendiren BDP'li Belediye Eş Başkanı Nazime Arvas'ın yanı sıra Güroymak halkı özellikle, hafta içinde AKP'nin ilçe merkezinde düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BDP'nin "tabela partisi" olduğunu iddia etmesine tepki göstererek, halkın iradesinin kimin "tabela partisi" olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Güroymak halkının direnişi karşısında ne söylense eksik kalacağını dile getiren Güroymak Belediye Eş Bakanı Eş Başkan Nazime Arvas, "2 kez örgütlü mücadelemizin kazanımıyla başarıya ulaştık" dedi.

30 Mart'ta da kazandıklarını hatırlatan Arvas, "AKP hükümeti yalan, dolan ve zorla elimizden aldığı kazanımızı tekrardan aldık. Şu saat itibari ile BDP değil, AKP tabela partisidir. Bizlerin bu direnişi, başta 'BDP Güroymak'da tabela partisidir' diyen Bülent Arınç'a, AKP'nin tüm kurmaylarına ve çalışanlarınadır" dedi. Güroymak'da CHP, MHP gibi AKP'nin de "tabela partisi" olduğuna vurgu yapan Arvas, "Bizler artık bu saatten sonra AKP'yi Norşên'de bitirdik" diye konuştu.

Güroymak'ta çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade eden Arvas, "1 Haziran, PKK için önemli bir gündür. Bizler de yaptığımız çıkışla PKK'nin direnişini yaptığımız direnişle selamladık" diye konuştu. Arvas, "Bizler kardeşliği savaştan yana olana, AKP hükümetine ve yandaşlarına pratiğimizle göstereceğiz. Kürt halkının kazanımı Türkiye'nin kazanımıdır. Halkları BDP ve HDP çatısı altında çalışma yürütmeye çağırıyorum" çağrısı yaptı. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: Ciddi bir başlangıç için umut korunmalı

SONRAKİ HABER

Yalova\'da CHP kazandı, AKP itiraz edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...