23 Haziran 2011 13:47

Kılıçdaroğlu: Mahkeme iktidarın beklentisi doğrultusunda karar verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye edilmeme kararıyla halkın iradesine darbe indirildiğini ve kararın iktidarın beklentileri doğrultusunda alındığını belirterek, "Bu karara karşı sesiz kalmayacağız, parlamento zemininde sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.Milletvekil

Kılıçdaroğlu: Mahkeme iktidarın beklentisi doğrultusunda karar verdi
Paylaş


Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın mahkeme tarafından tahliye edilmemesini değerlendiren CHP Merkez Yürütme Kurulu sona erdi. Toplantı sonrasında kısa bir değerlendirme yapan ve alınan kararı, "halkın iradesine yönelik darbe" olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olanların bütün sorumlulukları yerine getirerek, YSK'dan onay alarak aday olduklarını ve halk tarafından seçildiklerini hatırlattı. Balbay ve Haberal'ı kast ederek, "İki arkadaşlarımızın kesinlikle hiçbir mahkumiyetleri yok, milletvekili seçilmelerinde hiçbir sorun yok" diyen Kılıçdaroğlu, milletvekili seçildiklerine dair kararın resmi gazetede yayınlanmasına rağmen, mahkemenin "biz belgeleri toparlayamadık" gerekçesiyle serbest bırakılmadıklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Şimdi deniliyor ki belgeler toplanamadı biz bunları serbest bırakamayız. 3 yıldır belgeleri toplamak için CHP mi görevliydi. 3 yıldır insanları içeri atacaksanız sonra efendim belgeler toplanamadı. Cumhurbaşkanı açıkça söyledi, tutuklu sürelerinin bu kadar uzaması kendisini de rahatsız ediyor. Bu arkadaşlar dokunulmazlık istemiyor, bizi yargılamayın demiyor. Siz bunların yemin etmelerine, siz halkın iradesine engel koyamazsınız. Hani halk en büyük güçtü. Halkın iradesine saygı gösterecekseniz, bu karar halkın iradesine vurulan darbedir" diye konuştu.

'PARLAMENTO ZEMİNİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Yaptıkları itirazın sonucunu sükunetle bekleyeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Milletvekilini seçecekseniz birileri kalkacak evrensel hukuku ve halkın iradesini hiçe sayarak yok efendim ben böyle karar aldım diyecek. Demokrasi bu kadar ucuz olamaz. Hukukun üstünlüğü evrensel kuraldır, herkesin başta da yargıçların buna uyması lazım" diye konuştu. "Bu kararla demokrasi yaralanmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, kararı veren yargıçları kast ederek, "2-3 kişinin iradesini halkın iradesinin üzerine koymasının" kabul edilemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, mahkemenin verdiği kararın da hükümetin beklentileri doğrultusunda verilen bir karar olduğunu belirterek, "Halkın iradesine karşı indirilen bu darbeye karşı sesiz kalmayacağız. Parlamento zemininde sonuç alıncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Her ortamda kararımızı sonuna kadar savunacağız. İki arkadaşımız parlamentoya gelecek ve yeminlerini edecekler" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gerzeliler YEGEP üyelerine sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Form Mukavva’da işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa