01 Haziran 2014 16:34

Bebek mamasındaki GDO Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e “Sütlü Tahıl Karışımı bir bebek maması markasının ürünlerinde GDO tespit edildiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Bebek mamasındaki GDO Meclis gündeminde
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e “Sütlü Tahıl Karışımı bir bebek maması markasının ürünlerinde GDO tespit edildiği iddiası doğru mudur?​” diye sordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu “Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları Sütlü Tahıl Karışımı bir bebek maması markasının ürünlerinde inceleme sırasında GDO tespit edildiği iddiası doğru mudur?​” diye sordu. Tanrıkulu Bakan Eker’e şu soruları yöneltti: “GDO’lu bebek mamaları Türkiye genelinde toplatılmış mıdır? Toplatılmışsa kaç kutu GDO’lu bebek maması toplatılmıştır? GDO’lu bebek mamaları gümrüklerden nasıl geçmiştir? Ürünler hangi gümrük kapılarından Türkiye’ye giriş yapmıştır? GDO’lu ürünlerin gümrük kapılarından Türkiye’ye girişlerinde görev ihmalinde bulunan sorumlular hakkında yasal soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Tam da GDO’lu bebek mamalarının ithal edilmelerine izin verildiği ve Türkiye’de satıldığı gerçeğinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra 29 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de GDO yönetmeliğinde değişiklik yapılarak tüm gıda maddelerinde bebek mamaları da dahil olmak üzere GDO kullanımının serbest hale getirilmesinin gerekçesi nedir?​” (Ankara/CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Hava değişimine gelen genç intihar etti

SONRAKİ HABER

Bu işin fıtratında bu yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...