01 Haziran 2014 16:07

Spurs kazandı, finalin adı değişmedi

NBA’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğu dramatik bir şekilde kaybeden San Antonio Spurs, yaşadığı kabusu telafi etmek için önemli bir fırsat yakaladı. Üstelik rakibi de aynı, Miami Heat.

Spurs kazandı, finalin adı değişmedi
Paylaş

NBA’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğu dramatik bir şekilde kaybeden San Antonio Spurs, yaşadığı kabusu telafi etmek için önemli bir fırsat yakaladı. Üstelik rakibi de aynı, Miami Heat.

Batı Konferansı final serisinde Oklahoma City Thunder’ı deplasmanda 112-107 yenen Spurs, seride 4-2’lik üstünlük sağlayarak üst üste ikinci kez adını finale yazdırdı.

Spurs’te kenardan gelen Boris Diaw kaydettiği 26 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Tim Duncan da 19 sayı 15 ribauntla takımını sürükledi. Thunder’da ise Russell Westbrook’un 34, Kevin Durant’in 31 sayısı yeterli olmadı. Spurs, bench’ten 51 sayılık katkı alırken Thunder’da bu rakamın yalnızca 5 sayıda kalması maçın kaderini belirleyen unsurlardan biri oldu.

Spurs’un ‘yaşayan efsane’ övgüsünü hak eden koçu Gregg Popovich maç sonrası yaptığı açıklamada “Dürüst olmalıyım, bu galibiyet gerçekten çok iyi hissettirdi çünkü muhteşem bir takıma karşı oynadık” derken Tim Duncan da final serisine işaret ederek “Geçen yıl da kazanabilirdik. Yeniden Heat’le karşılaşacağımız için mutluyum” dedi.
Spurs, son 20 yılın en istikrarlı ve başarılı organizasyonlarından biri olarak 4 NBA şampiyonluğu, 6 Batı Konferansı şampiyonluğu kazanmıştı ancak tarihinde ilk kez üst üste 2 sezon finale çıkmayı başarmış oldu.


EV SAHİBİ AVANTAJI SPURS’TE

Sezonu 62 galibiyet 20 mağlubiyetle kapatan San Antonio Spurs, Miami Heat’e karşı ev sahibi avantajını elinde bulunduruyor.Final serisinin ilk maçı Perşembe gecesini Cuma’ya bağlayan saatlerde, Türkiye saati ile 04.00’da oynanacak. Bu sezon iki takım arasında oynanan maçların birini Spurs, birini Heat kazandı. Geçtiğimiz sezonki final serisi ise 4-3 Heat’in galibiyetiyle sonuçlanmıştı. NBA’de aynı 2 takımın üst üste 2 sezon finalde karşılaşması 1997-1998’den sonra ilk kez yaşanıyor. O eşleşmelerin ikisini de Utah Jazz’a karşı Chicago Bulls kazanmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Asasız Musa’ya yanıtlar

SONRAKİ HABER

Baskılara karşı açlık grevi sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa