01 Haziran 2014 14:00

Star yine ‘çığır açtı’

Gezi direnişinin birinci yılında yaşanan polis şiddeti, OHAL görüntüleri gözaltılar Türkiye’de bir çok gazetede çarpıtılarak yansıtıldı. Taksim civarı, Cihangir ve Beşiktaş ile Türkiye’nin pek çok ilinde yaşanan polis şiddeti, dünya basınında oldukça konuşulurken, Star gazetesinin manşeti, 'Sessiz Gezi' oldu. Diğer yandaşlar da farksız değildi...

Star yine ‘çığır açtı’
Paylaş

Gezi direnişinin birinci yılında yaşanan polis şiddeti, OHAL görüntüleri gözaltılar Türkiye’de bir çok gazetede çarpıtılarak yansıtıldı. Taksim civarı, Cihangir ve Beşiktaş ile Türkiye’nin pek çok ilinde yaşanan polis şiddeti, dünya basınında oldukça konuşulurken, Star gazetesinin attığı manşet medyanın yüzkarası halini bir kez daha gösterdi: Sessiz Gezi.

Dün Gezi Parkı boşaltıldı. Giriş çıkışlara izin verilmek bir yana parkın etrafına dahi kimse yaklaştırılmadı. Taksim’e ulaşan bütün yollar kapatıldı. İstiklal’e bir çok sokaktan giriş engellendi. Gazeteciler bile onlarca barikat aşarak İstiklal caddesine ulaşabildi. Pek çok kez taciz, darp olayı yaşayarak... Bütün bu ablukaya rağmen İstiklal’e ya da belirli noktalara ulaşmayı başarabilenler de polisin şiddetinden nasibini aldı. Çevik kuvvet bir yana, yüzlerce sivil polis ara sokaklarda insanları darp ederek gözaltına aldı. Kısaca Gezi’de hayatını kaybedenleri anmak ve ‘artık’ yeter demek isteyenlere Gezi kapatıldı.
Evet Gezi Parkı önceki gün sessizdi ama yüz metre ilerisinde bir ‘çığlık’ vardı.

Star gazetesi “Sessiz Gezi” şeklinde attığı manşettin haberinde “Günlerdir bazı sanatçıların da yoğun desteğiyle sürdürülen kaos kampanyası amacına ulaşamadı. Alınan tedbirler sonucu dün meydanda tam bir sessizlik hakimdi. Taksim civarında küçük çaplı bazı teşebbüsler dışında sakin bir ‘Gezi yıl dönümü’ yaşandı” denildi.

HÜKÜMETİN KALEMİ İŞ BAŞINDA
Sabah Gazetesi karikatüristi Salih Memecan, Gezi direnişinin yıldönümünde yine bir doğum günü pastası resmetti. Pasta ile beraber doğum günü kutlaması yapan bir kişiyi betimleyen Memecan pasta üzerine de molotof yerleştirdi.

SABAH VE YENİ ŞAFAK GÖRMEDİ
Sabah ve Yeni Şafak gazetesi sanki dün memleket genelinde Gezi eylemleri yokmuş gibi davrandı. Sabah manşet haberinde Fethullah Gülenli paralel yapı haberlerine yer verdi. Yeni Şafak ise TİB’deki dinlemeleri Paralel yapı göndermesiyle beraber haberleştirdi. Bu iki gazetede Gazze’den Mısır’a kadar bir çok yere uzanmıştı, yanı başında yaşananları da birinci sayfalarında yok saydı. Sabah, Gezi direnişini Memecan’ın çirkin karikatürüyle gördü yalnızca. İki gazetede de haber anlamında 31 mayısta yaşananlar yoktu.

TÜRKİYE YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ
Tahrik... Darbe.... Çevre bahanesi...  Türkiye gazetesinin Gezi deyince aklına gelen kelimelerin başında geliyor bunlar. Polis terörü yaşandı adeta İstanbul’da, Ankara’da ama Türkiye gazetesi gaz maskeli birini taş attığı haliyle manşetine koydu: “Polis provokasyona izin vermedi” dedi... (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elbistan\'da 1 maden işçisi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Öcalan standına silahlı saldırı: 4 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...