31 Mayıs 2014 17:22

Oyuncaklarını Soma'daki kardeşleriyle paylaştılar

‘Dünya Oyun Oynama Günü'nde, Ankaralı çocuklar ilk kez düzenlenen 'Oyun Oynama ve Oyuncak Festivali’nde bir araya geldi.

Oyuncaklarını Soma\'daki kardeşleriyle paylaştılar
Paylaş

‘Dünya Oyun Oynama Günü'nde, Ankaralı çocuklar ilk kez düzenlenen 'Oyun Oynama ve Oyuncak Festivali’nde bir araya geldi. Çankaya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği festivalde çocuklar, aileleriyle eylenme fırsatı bulurken, Soma'daki yaşıtları için oyuncak yardımında bulundu.

Çankaya Belediyesi Kocatepe Parkı'nda gerçekleşen festivale aileler çocuklarıyla beraber katıldı. Beraber oyunlar oynayan, çocuk şarkıları söyleyen aileler, çocuklarına unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları ve kütüphane kültürünü de hatırlattı.  Festivalde anne, babalara ise çocuk yetiştirmede dikkat edilecek unsurlar anlatıldı.

Çoğunluğu üniversite öğrencilerinde oluşan gönüllülerin destek verdiği festivalde, çocuklara oyuncak ve kıyafetler hediye edildi. Çocuklar festivalde boyama yaptı, resim çektirdi ve tahtadan oyuncak yapmanın inceliklerini öğrendi.

Soma maden ocağında kısa bir süre önce hayatını kaybeden madencilerin de unutulmadığı festivalde, Somalı çocuklar için yardım kampanyası düzenlendi. Festival alanında yer alan kumbaralarla kitap, giysi, oyuncak gibi hediyeler, Somalı çocuklar için toplandı.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ethem\'in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı

SONRAKİ HABER

Tayland’da bir yıl seçim yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...