31 Mayıs 2014 16:27

Meclis 26 Haziran’da tatilde

Yasama yılında tatile girmeden önce Meclis Genel Kurulunun ilk gündem maddeleri, Yargı Paketi ve Soma’da meydana gelen maden kazası ardından Hükümet tarafından hazırlanan yer altı çalışanları için düzenlemeler olacak.

Meclis 26 Haziran’da tatilde
Paylaş

Yasama yılında tatile girmeden önce Meclis Genel Kurulunun ilk gündem maddeleri, Yargı Paketi ve Soma’da meydana gelen maden kazası ardından Hükümet tarafından hazırlanan yer altı çalışanları için düzenlemeler olacak. Ramazan ayının başladığı ilk gün iftarın da Meclis’te açılması ve ardından TBMM’nin tatile girmesi planlanıyor. 24. Dönem milletvekilleri Mecliste hem ramazanın ilk iftarını, hem de 2015 genel seçimlerinden önce yine Meclisteki son iftarlarını açmış olacaklar. Meclisin resmi tatili olan 1 Temmuz’dan önce, öncelikli teklif ve tasarıların görüşmeleri de planlandı.

YARGI PAKETİ VE SOMA

AKP, Meclis tatile girmeden öncelikli tasarı ve tekliflerin görüşme takvimini belirledi. Buna göre; 5. Yargı Paketi olarak bilinen yaklaşık 100 maddelik tasarıyı ve Soma’da meydana gelen maden kazasının ardından hazırlanan 61 maddelik yasa tasarısını gündemine aldı. Bazı uluslararası sözleşmeler ve iki ayrı tasarı da Genel Kurulda haziran ayı içerisinde öncelikli olarak Genel Kuruldan geçirilecek.
Soma’da meydana gelen maden kazasının ardından kurulan araştırma komisyonu da yine Meclis tatile girmeden çalışmalarına başlayacak. Dört eski bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonu ise çalışmalarına ekim ayında başlayacak.
AKP, ramazan ayının başladığı 26 Haziran’da ilk iftarı Mecliste açmayı planlıyor. Aynı gün de Meclis resmi tatile girecek. Öte yandan 24. Dönem milletvekilleri Mecliste hem ramazanın ilk iftarını hem de 2015 genel seçimlerinden önce yine Meclisteki son iftarlarını açmış olacaklar. (Ankara ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Şişecam’da grev kararı

SONRAKİ HABER

Arınç’ın Gezi rahatsızlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa