23 Haziran 2011 12:07

Dicle'nin avukatından Bozdağ'a yanıt: Vicdansızlıktır

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Hatip Dicle'nin durumunun bilindiği ve gizlendiği yönündeki iddiasına tepki gösteren Av Fethi Gümüş, iddianın büyük bir vicdansızlık olduğunu belirterek, "Başbakanın milletvekili olması konusunda Meclis nasıl bir çözüm ürettiyse aynı şekilde Hatip Dicle'nin de milletv

Dicle'nin avukatından Bozdağ'a yanıt: Vicdansızlıktır
Paylaş


YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin avukatlarından Fethi Gümüş, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Dicle ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Bozdağ'ın Hatip Dicle'nin durumunun bilindiği ve bilinmesine rağmen durumunun YSK'dan gizlendiği yönündeki iddiasına tepki gösteren Gümüş, avukatların Yargıtay tarafından verilen kararı anında bilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Söz konusu karar kesinleşip tarafa bildirildikten sonra ancak kendisinin ve avukatın haberi olabilmektedir. Dolayısıyla Hatip Dicle'nin avukatlarının bu karardan haberdar olduğu ve kararı sakladıkları şeklindeki iddia büyük bir vicdansızlıktır. Dicle ile ilgi söz konusu karardan 09 Haziran 2011 tarihinde, YSK'nın Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na savunmasını almak üzere göndermiş olduğu yazıda ancak haberdar olabilmişiz. Ankara'daki avukatı Levent Kanat, az bir müddet önce haberdar olmuş ve hemen kararın düzeltilmesi yönünü gitmiştir. Dolayısıyla bizim söz konusu kararı saklı tutmamız yönündeki iddia belirtildiği bu doğru değildir. Biz avukatları suçlayan zihniyet bizleri değil Yargıtay'ı suçlasın" dedi.

'DİCLE İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ'

Bozdağ'ın, "Dicle'nin durumunun Başbakan'ın durumuyla hiçbir ilgisi yoktur" iddiasını da değerlendiren Gümüş, "Başbakanın konumu ile Hatip Dicle'nin konumu arasında uygulanan madde itibariyle fazla bir fark söz konusu değildir. Her ikisine uygulanan ceza maddesi benzer olup uygulanması da aynı şekilde olmalıdır. Başbakanın milletvekili olması konusunda meclis nasıl bir çözüm ürettiyse aynı şekilde Hatip Dicle'nin de milletvekilliğini kabul etmesi lazım" dedi. (Dİyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

200 bin köylü işinden oldu

SONRAKİ HABER

Akranları tatilde onlar tarlaya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...