31 Mayıs 2014 14:42

Liselerden mektup var

Onlar karanlıkta yanan bir mum ışığı gibilerdi, umutsuz-luk içinde bir umuttular. Şu anki gençliğe bakıldığında, Gezi sürecinde görüldüğü gibi belirli bir noktaya gelindiğinde gençlerin de bu düzene dur diyebildiklerini gördük

Liselerden mektup var
Paylaş

MÜZİK ATÖLYESİ AÇILIYOR

Halil Hayber Akbaş
İstanbul/Kartal


6 Mayıs’ta idam edilen Denizleri anmak için Kartal Bilim ve Düşünce Atölyesi olarak bir araya geldik. Denizlerin vermiş olduğu bu kavgada hepimizin az da olsa bilgisi vardı. Fakat bu yaptığımız buluşmada, Denizlerin verdiği bu mücadeledeki yaşantıları ve ideolojileriyle daha detaylı bir bilgi paylaşımı yaptık. ABD emperyalizmine karşı verdikleri bu kavgada, korkusuzca ve yılmadan mücadeleyi devam ettirdiler. Onlar karanlıkta yanan bir mum ışığı gibilerdi, umutsuz-luk içinde bir umuttular. Şu anki gençliğe bakıldığında, Gezi sürecinde görüldüğü gibi belirli bir noktaya gelindiğinde gençlerin de bu düzene dur diyebildiklerini gördük. Gençlerin, bu zulme ve baskıya boyun eğmeyeceğini anlamış oldular. Şimdiki gençlik de Denizlerin çizmiş olduğu yoldan, onların kavgasını devam ettirerek ilerliyor. Ve ilerlemeye de devam edecektir.
Ayrıca Kartal Bilim ve Düşünce Atölyesi’nin gençlerle oluşturduğu Müzik Atölyesi’nin de çalışmasını yapmış bulunduk. Beraber türküler söyleyip halay çektik. Böylece Müzik Atölyesi’nin de temelini atmış olduk.


İSİMLERİ TÜRKÜLERDE BÜYÜDÜ

Gizem Şakul
Osmangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Bağcılar/İstanbul

6 Mayıs 1972... 42 yıl önceydi! 3 fidana kıydı katil devlet. Onlar başları dik, yüzlerinde tebessümle gittiler darağacına, ölümü küçümsediler o koca yürekleriyle. Onlar zalim pusulara düştüklerinde korkmadılar, yılmadılar! Dikildiler karşısına celladın. Son sözlerinde bile aydınlık Türkiye vardı onların, isimleri türkülerde büyüdü, yükseldi. Fidanlar ağaç oldu, meyve verdi. Ve şimdi bizler liseliler olarak onlara söz veriyoruz. Hüseyinleri ,Yusufları, Denizleri unutmayacağız. Bizim onlara sözümüz devrim olacak. Bizler faşizmi onların darağaçlarında boğacağız! Katil devletin istediğini yapmayacağız ve emperya-lizme boyun eğmeyeceğiz. Kardeş halkların haklı mücadelesinde yanlarında olacağız. Öncemizi ve sonramızı unutmayacak, unutturmayacağız. Bütün faşistlerin karşısında dimdik duracağız. Ezberci olmayacağız, ezberi bozacağız! Bu daha başlangıç mücadeleye devam!


SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Deniz İncesu Yoldaş
Osmangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Bağcılar/İstanbul

Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in fiziken ölüm günü ama fikirlerinin ölümsüzleştiği gündür 6 Mayıs. 3 fidandır onlar, ölümden korkmadılar hiçbir zaman, öleceklerini bildikleri halde koşarak gittiler mücadeleye. Ölüme gülümseyerek gösterdiler tepkilerini, onlar ölmediler, bize bir yol gösterdiler. Biz de bu yolda koşar adım ilerleyeceğiz ve onlara verdigimiz devrim sözünü ne olursa olsun tutacağız. Bu ülkede de sosyalizmi kuracağız. Denizlerin bizlere bıraktığı mücadele bayrağını daha yükseklere çıkaracağız. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği.

ÖNCEKİ HABER

Berkin için şiir yazıyoruz

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’a katılan gence para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...