30 Mayıs 2014 22:28

Rojava katliamı Kadıköy'de kınandı

HDP ve HDK Kadıköy Gençlik Meclisi, Rojava'nın Serekaniyê bölgesinde IŞİD çeteleri tarafından yapılan katliamı yürüyüş düzenleyerek protesto etti.

Rojava katliamı Kadıköy\'de kınandı
Paylaş

HDP ve HDK Kadıköy Gençlik Meclisi, Rojava'nın Serekaniyê bölgesinde IŞİD çeteleri tarafından yapılan katliamı yürüyüş düzenleyerek protesto etti.

HDP ve HDK Kadıköy Gençlik Meclisi, Rojava'nın Serekaniyê bölgesinde IŞİD çeteleri tarafından yapılan katliamı protesto etmek amacıyla Kadıköy Altıyol'da bir araya gelerek yürüdü. "Rojava'da yaşanan katliama sessiz kalmak suça ortak olmaktır" pankartı açan gençler, "Biji berxwadana Rojava" , " Lice isyandır, Rojava'ya selamdır" , " Devlet yaparsa katliam yapar" sloganları eşliğinde Bahariye Caddesi, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı ve Kadıköy Çarşı boyunca yürüyerek Söğütlüçeşme Caddesi'nden geçip tekrar Altıyol'a geldi. Burada, yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama yapıldı.

HDP ve HDK Kadıköy Gençlik Meclisi adına yapan Aynur Ayhan, Rojava'dan Türkiye'ye gelmek için sınırdan geçerken Türk askerleri tarafından katledilen kadın ve çocukları hatırlatarak, Serêkaniyê'de katliam yapan IŞİD çetelerinin AKP tarafından desteklediğini söyledi. Çetelere verdiği lojistik desteği çekme konusunda AKP hükümetini uyaran Ayhan, hükümetin bu politikalarından vazgeçmesi gerektiğini aktardı.

Açıklamanın ardından gençler, patlattıkları havai fişeklerle katliamı protesto etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gezi daha başlangıçtı mücadeleye devam!

SONRAKİ HABER

Heat üst üste 4. kez finalde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa