23 Haziran 2011 11:54

Ordu tiyatroyu ağırladı

Ordu Belediyesince TOBAV’ın desteğiyle her yıl düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin yedincisi de sona erdi.İspanya’dan “Factoria Teatro”, Avustralya’dan “Yurungai Theatre”, Hollanda’dan “Lichbende”, Gürcistan’dan “Kutaisi Youth Theatre”, Belç

Ordu tiyatroyu ağırladı
Paylaş

Ordu Belediyesince TOBAV’ın desteğiyle her yıl düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin yedincisi de sona erdi.

İspanya’dan “Factoria Teatro”, Avustralya’dan “Yurungai Theatre”, Hollanda’dan “Lichbende”, Gürcistan’dan “Kutaisi Youth Theatre”, Belçika’dan “The Royal Universty Theatre Of Liegié”, Hırvatistan’dan “Zagrep Youth Theatre-Educational Department-Dance Studio” ve Bangladeş’ten “People Little Theatre” topluluklarının katıldıkları festivalde Samsun “Tan Sağtürk TAB Sanat, Bale ve Dans Okulu”, “Uçaneller Kukla Evi”, “İzmir Devlet Tiyatrosu”, “Maltepe Sanat Tiyatrosu”, “Bulancak Sanat Tiyatrosu”, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları”, “Ankara Devlet Tiyatrosu” da oyunlarını sahneledi. Bu toplulukların dışında “Kemal Atangür Gölge Tiyatrosu” Karagöz oyunuyla 12 yaş üstü seyircilerin ilgisini çekerken, festivale Ankara’dan katılan “Assa (Ankara Sokak Sanatları Atölyesi)” grubunun festival boyunca sokaklarda sergiledikleri canlı heykel performansı ve Papua Yeni Gine’den gelen “L’Espoire de Guinee” grubunun İlk Adım Meydanı’ndaki gösterileri Orduluların geniş ilgisini çekti.

ARTIK ‘GENÇ’ FESTİVAL

Festivalin kapanışında bir konuşma yapan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, göreve geldikleri günden itibaren çağdaş şehircilik anlayışıyla birlikte Ordu’yu ülkenin kültür ve sanat başkenti yapmayı hedeflediklerini ve bu uğurda özveriden kaçınmadıklarını söyledi ve “7. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne katılan tiyatrocular insanı insana insanca anlatarak amacımıza katkıda bulundular. Kendilerine birer birer teşekkür borçluyum” dedi. Festivalin, ülkeler arasında kültür ve sanat alışverişinin sağlamasının yanı sıra, Ordu’nun turizm alanında gelişmesine de katkı sağladığını söyleyen Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ ise yedi yılda 100’e yakın yerli ve yabancı tiyatro grubunu ağırladıklarını, bu yılki seyirci sayısınınsa 50 bine yaklaştığını ifade etti. TOBAV Başkanı Devlet Sanatçısı Tamer Levent ise Ordu Belediyesinin 2005 yılında başlattığı festivalin kültürel yararlarına değinerek ilk festivali izlemiş çocukların şimdi “genç” sayıldıklarına dikkat çekerek: “İşte o gençler tiyatroyu artık bilerek ve isteyerek izliyorlar, tiyatro sayesinde kazandıkları özelliklerin, kişilik gelişmelerinin önemini biliyorlar ve koruyorlar” dedi.

Sekiz gün süren festivali, Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Emin Olcay ile Serap Sağlar, Dizi Oyuncusu Gerçek Buyukağaoğlu, Hollanda Büyükelçisi Daniel Stork, TOBAV Yönetim Kurulu Üyesi Alhan Özdemir, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Yavuz Sepetçi, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen de izledi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ‘yerli filmi’ seviyor

SONRAKİ HABER

İlham versin diye…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...