31 Mayıs 2014 06:00

Hükümetin Haziran yalanları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan direniş boyunca kışkırttı, saldırdı ve hatta yalan söyledi. İşte o sözlerden bazıları:

Hükümetin Haziran yalanları
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan direniş boyunca kışkırttı, saldırdı ve hatta yalan söyledi.  İşte o sözlerden bazıları:
*  “Camilere ayakkabıyla girmesinden, orada alkol kullanmasından, başörtülü kızlara saldırı yapılmasından kimse söz etmiyor. Sanatçılarımıza baskı uyguluyorlar, sen niye gelmiyorsun? Bu tür şeyler yaşanıyor.”
*  “Bir milletvekili utanmaz mı yahu? Eyleme gidenlere para dağıtıyor. Dilenci mi onlar yahu? Sadaka mı dağıtıyorsun ne dağıtıyorsun? CHP bu yönetimden bu anlayıştan derhal kurtulmalı.”
*  “Bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliğine saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.”
*  “2 gencimiz hayatını kaybetti, 1 polisimiz şehit oldu. Bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse polisimin ölümü de o kadar önemlidir.”
*  “Biz ülkenin yüzde 50’sini zorla evde tutuyoruz!”
*  Bu olaylarda, çok önemli bir yakınımın gelinini, Başbakanlık Ofisi’nin yakınında, yanında 6 aylık çocuğu, yerlerde süründürdüler. Kendisini taciz ettiler, çocuğunu taciz ettiler. Bunun özgürlük mücadelesi ile yakından uzaktan ne alakası var?​”
*   “Aynen o Gezi Parkını çevrecilik adına, açık konuşacağım pislikten geçilmiyor. Sidik kokusundan geçilmiyor. Birçoğu, affedersiniz, büyük abdestini oraya yapıyor.”
*  “Ey ulusalcılar, ey CHP ve yandaşları, terörist başıyla Atatürk’ü ve Türk bayrağını nasıl yan yana getirdiniz? Atatürk Kültür Merkezi bir kamu kuruluşudur. İşgal edildi. Teröristlerin resimleri vardı orada, bu illegal örgütlerin pankartları vardı. Paçavraları vardı ama bu arada Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına da hakaretler vardı.”
*   “18 gün boyunca sokak sokak terör estirenlere, benim başı örtülü kardeşlerime el uzatanlara, yanında bebeği olduğu halde hem anneye hem bebeğe şiddet uygulayan alçaklara, ahlaksızlara, Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne ayakkabılarıyla giren, üç gün orayı işgal edenlere, orada alkol kullanan saygısızlara, hukuk dairesi içinde gereken hesabı mutlaka soracağız.”  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öldüren gelenek

SONRAKİ HABER

Bir bildiği vardı bu çocukların...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...