23 Haziran 2011 11:52

Türkiye ‘yerli filmi’ seviyor

Son yıllarda atağa kalkan Türkiye sinema sektörü 2011 yılının 5 ayında da yüzleri güldürdü.Yerli ve yabancı 147 filmin vizyona girdiği bu dönemde, en çok izlenen 3 yapım, Türk filmi oldu. Türk sineması gişe ve seyirci sayısı bakımından da yabancı filmlere fark attı.‘‘Eyyvah Eyvah 2’’, &ls

Türkiye ‘yerli filmi’ seviyor
Paylaş

Son yıllarda atağa kalkan Türkiye sinema sektörü 2011 yılının 5 ayında da yüzleri güldürdü.

Yerli ve yabancı 147 filmin vizyona girdiği bu dönemde, en çok izlenen 3 yapım, Türk filmi oldu. Türk sineması gişe ve seyirci sayısı bakımından da yabancı filmlere fark attı.

‘‘Eyyvah Eyvah 2’’, ‘‘Aşk Tesadüfleri Sever’’ ve ‘‘Kurtlar Vadisi: Filistin’’ en çok izlenen yerli yapımlar arasında yer aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, bu yıl 12 Haziran itibariyle yerli ve yabancı 147 filmin vizyona girdiğini, 204 milyon 93 bin 721 TL hasılata, 21 milyon 575 bin 325 seyirciye ulaşıldığını söyledi.

Vizyona giren filmler arasında 44’ünün yerli yapım olduğunu anlatan Çelik, Türk sinemasının başarısını sürdürdüğünü, gişe ve hasılat rakamlarının da bunu gösterdiğini belirtti.

Özellikle son yıllarda Türkiye halkının yerli yapımlara büyük ilgi duyduğunu ifade eden Çelik, ‘‘Seyirciyle buluşan 44 yerli yapım, 13.5 milyon seyirciye ulaştı. Yaklaşık 120 milyon TL’lik bir hasılat var. Kendi filmini izleme konusunda Avrupa’da lider durumdayız’’ dedi.

Geçtiğimiz yılın toplamına bakıldığında 41 milyon seyirciden 22 milyonunun Türk filmi izleyicisi olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: ‘‘Bu yıl Türk filmi sayısında ciddi artış var. Geçtiğimiz yıl 65 civarında film vizyona girmişti. Bu yılın 5 ayında 44 film vizyon gördü. Yıl sonuna kadar bugüne kadar ki Türk filmleri rekorunu kırmış olacağız. 70-80 Türk filmi vizyona girmiş olacak.

Bu başarıyı seyircinin Türk filmlerine ilgisinin artmasına ve uluslararası arenadaki başarıdan kaynaklandığını düşünüyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)


5 AYDA EN ÇOK İZLENEN 5 YERLİ FİLM
1 - Eyyvah Eyvah 2
2 - Aşk Tesadüfleri Sever
3 - Kurtlar Vadisi: Filistin
4 - Hür Adam: Bediüzzaman Saidi Nursi
5 - Ya Sonra

EN ÇOK İZLENEN YABANCI FİLMLER
1 - Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde
2 - Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu
3 - Ayı Yogi
4 - Rio
5 - Thor

ÖNCEKİ HABER

AYDIN VE SANATÇI KADINLAR DA EMEK, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK BLOKU’NU DESTEKLİYOR

SONRAKİ HABER

Ordu tiyatroyu ağırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...