30 Mayıs 2014 19:00

‘Selahattin Demirtaş’tan binlerce kez özür diliyorum’

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla eylem yapan Annelerden, bu konuyu günlerdir siyasi bir malzemeye dönüştüren Başbakana tepki geldi.

‘Selahattin Demirtaş’tan binlerce kez özür diliyorum’
Paylaş

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla eylem yapan Annelerden, bu konuyu günlerdir siyasi bir malzemeye dönüştüren Başbakana tepki geldi. Eylemler sırasında “Demirtaş’ın çocuğu Amerika’da benim kardeşim niye dağda” diye bağıran annelerden Sevim Uçkay ise “Demirtaş’tan binlerce kez özür diliyorum. Bana yanlış bilgi verdiler” dedi.

‘BAŞBAKANIN KONUŞMASI BİZİ KORKUTTU’

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral’ın haberine göre eyleme katılan annelerden Sariye Tokay da “Demirtaş ile yaptığımız görüşme olumlu geçti. Umarım bu sorun çözülür ve annelerin gözyaşı diner. Oğlum 2.5 yıldır gerillada, ben ne gerillanın ne de askerin ölmesini istiyorum. Bu sorun barış içinde çözülsün ve annelerin gözyaşı dinsin istiyorum. Başbakan Erdoğan’ın A ve B planını kabul etmiyoruz. Başbakan savaş değil, barış planı yapsın. Başbakanın konuşması bizi korkuttu. Çocuklarımızın başına bir şey gelmesinden endişeleniyoruz” şeklinde konuştu.

AİLELER EYLEMLERİNE ARA VERDİ

Öte yandan 12 gündür Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, bugün eylemlerini sonlandırdı. Aileler adına yapılan açıklamada, hafta sonu HDP heyetinin İmralı adasında PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yapılacak görüşmenin sonucunu bekleyeceklerini belirttiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Makyajla taşeron düzenine devam!

SONRAKİ HABER

TMMOB: El ele öldürüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...