30 Mayıs 2014 14:22

Diyarbakır'a ağlayan medya Rojava'daki katliamı görmedi

Başbakan'ın talimatıyla harekete geçen ve günlerdir yaptıkları yayınlarla "Kürt çocuklarının kaçırıldığı" iddiaları üzerinden gözyaşı döken AKP, Cemaat ve ana akım medya, Rojava'da onlarca Kürt çocuğunun katledilmesini haber olarak bile görmedi.

Diyarbakır\'a ağlayan medya Rojava\'daki katliamı görmedi
Paylaş

Başbakan'ın talimatıyla harekete geçen ve günlerdir yaptıkları yayınlarla "Kürt çocuklarının kaçırıldığı" iddiaları üzerinden gözyaşı döken AKP, Cemaat ve ana akım medya, Rojava'da onlarca Kürt çocuğunun katledilmesini haber olarak bile görmedi.

Suriye'deki savaşa gerekçe yapılan ve Türk medyasının sayfalarına taşıyarak Esad karşıtı bir politikaya gerekçe yaptığı sivil katliamlar konusunda gösterilen duyarlılık, katledilenler Kürt çocukları olunca kas katı bir sessizliğe dönüştü. Daha önce, İsrail'in Filistinlilere, Suriye yönetiminin kendi halkına ve hata Mısır'da darbe yönetiminin sivillere yönelik katliamlarına yönelik "haklı bir duyarlılık" gösteren AKP ve ana akım medya, IŞİD çetelerinin Rojava'da Kürt çocuklarına yönelik geliştirdiği katliamı görmedi.

KÜRT GAZETELERİ MATEM HAVASINDA VERDİ

  DİHA’nın gündeme getirerek fotoğraflarla belgelediği Kürt çocuklarına yönelik gerçekleşen katliamı bugün Gündem Gazetesi, fotoğraflarıyla birlikte "AKP'nin Taşeronu IŞİD Çocukları Katletti" manşetiyle verdi. Matemi sembolize eden siyah zeminde iç sayfalarda da katliama geniş yer veren Gündem Gazetesi, aynı zamanda katliamı gerçekleştiren IŞİD ile AKP arasındaki ilişkileri de belgeleriyle birlikte ortaya koydu.

Türkiye'de Kürtçe günlük yayın yapan tek gazete olan Azadiya Welat Gazetesi ise yine siyah zemin üzerine katliamı, "Wahşet" manşetiyle okuyucularına verdi.

EVRENSEL GENİŞ GÖRDÜ


Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinin dışında Evrensel Gazetesi katliamı, "IŞİD Serêkaniyê de katliam yaptı" sürmanşetiyle okuyucularıyla paylaştı. Haber iç sayfalarda siyah zemin üzerinden yayımlandı.

Birgün gazetesinin ana sayfadan küçük bir şekilde gördüğü katliam haberi iç sayfalarda yine küçük bir haber olarak fotoğraflarla birlikte yayımladı.

Taraf gazetesi katliamı iç sayfalarında çok küçük bir şekilde gördü.

RADİKAL'İN KATLİAM AYIBI

Radikal gazetesi ise Diyarbakır'da kaçırıldığı ileri sürülen çocukların haberine tam sayfa yer ayırırken, Kürt çocuklarının Rojava'da kurşuna dizilmesi haberini ise dünya sayfasında küçük bir haber olarak gördü.

Radikal'in aksine Cumhuriyet Gazetesi ilk sayfasında, "IŞİD Rojava'da köyleri bastı onlarca sivil katletti" başlığı ile duyurduğu haberi iç sayfalarda siyah zemin üzerine yayınladı.

DİYARBAKIR'DA GÜYA KÜRT ÇOCUKLARINA AĞLAYAN AKP MEDYASI ROJAVA KATLİAMINI GÖRMEDİ

Günlerdir Diyarbakır'da "kaçırıldığı iddia edilen" çocukların haberlerini manşetlerine taşıyan ana akım medya ise katliamı neredeyse görmedi.

Hürriyet Gazetesi ana sayfadan görmediği haberi, iç sayfalarına kısaca taşırken, yine Milliyet Gazetesi birinci sayfadan görmediği katliama dünya sayfasında, yayınlanan fotoğraflara rağmen "katliam iddiası" olarak gördü.

Günlerdir, Diyarbakır'daki Kürt çocuklarının kaçırıldığı iddiası üzerinden ağıtlar yakan AKP medyası ise yüzlerce Kürt çocuğunun ve kadının katledilmesini hiç görmedi. Katliamın yapıldığı gün, Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır'da "çocuk kaçırma" iddialarını manşetine taşıyan ve "BDP ve HDP'ye bir uyarı bir çağrı, Yeter Artık Anaları Ağlatmayın" manşetiyle çıkan ve iç sayfalarda konuya tam sayfa yer ayıran AKP'nin yayın organı Yeni Şafak Gazetesi, Kürt çocuklarının öldürülmesini tek kelimeyle haber olarak bile görmedi.

Star Gazetesi de yine birinci sayfa ve iç sayfalarda genişçe Diyarbakır'daki çocuk kaçırma iddialarına yer ayırırken, Diyarbakır'daki olayı görmezden geldi. Bunun gibi AKP'ye yakın onlarca gazete benzer şekilde katliamı görmezden geldi.

CEMAAT VE AKP KÜRT KARŞITLIĞINDA YİNE BİRLEŞTİ

Zaman Gazetesi de katliamı görmezden gelirken, AKP medyası gibi Diyarbakır'daki çocuklar konusunu gündemine aldı. Böylece aylardır iktidar kavgası yürüten Cemaat ve AKP medyası Diyarbakır'daki olayı kaşıyıp büyütmeye çalışırken, Rojava'da Kürt çocuklarının katledilmesi karşısında sesiz kalarak aynı politikayı izledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP ve HDP Rojava katliamını kınadı

SONRAKİ HABER

KOZA: Bunlar hep Evrensel’de çıkıyor zaten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...