30 Mayıs 2014 11:36

YPG Serekâniye’de operasyon başlattı

IŞİD’in Rojava’da gerçekleştirdiği katliamdan sonra, YPG (HALK Savunma Birlikleri) son olarak Til Temir ve Kobani'de çetelere yönelik gerçekleştirdiği operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG Serekâniye’de operasyon başlattı
Paylaş

IŞİD’in Rojava’da gerçekleştirdiği katliamdan sonra, YPG (HALK Savunma Birlikleri) son olarak Til Temir ve Kobani'de çetelere yönelik gerçekleştirdiği operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG, Til Temir - Halep yolu üzerinden dün akşam 23.00 sıralarında çetelerin sızma yapmak istediğini belirterek, bu olay üzerine şiddetli çatışmaların çıktığını duyurdu. Bu çatışmada YPG'nin müdahalesi ile karşılaşan çete üyelerinin, bir askeri araç ile içinde çok sayıda el bombası bulunan mühimmatı bırakarak kaçtığı belirtti.

IŞİD çetelerinin iki günden bu yana Serekâniye'nin batı bölgelerindeki saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yapan YPG, çetelerin Kürt bölgelerini ele geçirmek amacıyla geniş kapsamlı saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. 28 Mayıs günü Rawiye, Til Xenzir, Til Bilal ve El Ferise köylerine saldıran çetelere YPG'nin müdahale ettiği belirten açıklamada, bu köylerde şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Tank ve ağır silahlar ile saldırıya geçen çetelerin, Gire Spi (Tıl Ebyed) ve Rakka'dan geldikleri belirten açıklamada, çetelerin bu saldırılarda ağır kayıplar verdiği ifade edildi. YPG, çetelerin Tilêliye ve El Qoncaq köylerinde sivil katliama giriştiklerini belirterek, "Bu köyler kontrollümüz altında değildi" denildi. Bu köyde büyük bir sivil katliam ile karşılaştıklarını duyuran YPG, "Çete katliamında çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan büyük bir katliam yapıldı" dedi.

İki günlük çete saldırılarının bilançosunu da veren YPG, bu saldırılarda, 86 çete üyesinin öldürüldüğü kaydetti. Öldürülen çete üyelerinin arasında çok sayıda Türkiye ve başka devletlerin vatandaşlarının bulunduğunu duyuran YPG, saldırılarda 16 YPG ve YPJ'linin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

KATLİAMA TEPKİLER BÜYÜYOR

Avrupa’daki Kürt örgütleri, IŞİD çetelerinin bugün Rojava Serêkaniyê’de gerçekleştirdikleri katliamı sert bir dille kınayarak “Kürt halkı Rojava devrimini savunmaya devam ederek bir avuç kendilerini pazarlayan sahtekarlara boyun eğmeyecektir” dedi. Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu da(Yek-Kom), Kürdistan İslami Toplumu Federasyonu (FCİK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) ve Ezidi Dernekleri Federasyonu (FKE) yayınladıkları ortak bir açıklama ile IŞİD çetelerinin Rojava Serêkaniyê’de gerçekleştirdikleri katliamı sert bir dille kınadı.

BDP BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin Serekaniye bölgesinde, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

BDP'den yapılan yazılı  açıklamada, Suriye'nin Serekaniye bölgesinde, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki çatışmada, 15 sivilin öldürülmesinin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Saldırının, bölgedeki Araplar arasında güvensizlik ve teslimiyetin dayatılmasını amaçladığının iddia edildiği açıklamada, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olmasının daha derin planların varlığı hakkındaki kuşkuları arttırdığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

159 gündür yoğun bakımda olan Elif Çermik hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

\'Soma\'da öldük, Yatağan\'da ölmeyeceğiz\' diyen işçilere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...