25 Şubat 2011 22:35

Diyarbakır’da “çok dilli” belgesel film günleri

DİYARBAKIR’a bağlı Kayapınar Belediyesi ile Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Diyarbakır Belgesel Film Günleri”, 18-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Diyarbakır Belgesel Film Günleri, Türkiye’nin değişik kentlerinde yapılan film festivallerinde doğrudan ya da dolaylı

Diyarbakır’da “çok dilli” belgesel film günleri
Paylaş

DİYARBAKIR’a bağlı Kayapınar Belediyesi ile Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Diyarbakır Belgesel Film Günleri”, 18-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Diyarbakır Belgesel Film Günleri, Türkiye’nin değişik kentlerinde yapılan film festivallerinde doğrudan ya da dolaylı sansüre uğramış, gösterilmemiş tüm belgesel filmleri halkla buluşturmayı hedefliyor.
Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, belgesel film günlerini yeni genç sinemacıların yetişmesi açısından önemsediklerini belirterek, bu kapsamda genç sinemacıların desteklenmesi için belediye olarak bir fon kurmayı da planladıklarını belirtti. Diyarbakır Belgesel Film Günleri’nin “çok dilli” olarak yapılacağını belirten Avcı, “Belgesel film günlerinde bölgemizin ve ülkemizin gerçekliğine uygun olarak tüm kültürlerin yansımasını bulmasını istiyoruz. Gösterimler çok dilli olarak gerçekleştirilecektir. Kürtçe dışındaki tüm filmler Kürtçe alt yazılı olarak gerçekleştirilecek. Kürtçe filmler de Türkçe alt yazılı olarak gösterime sunulacak” dedi.
Yarışma ve gösterim olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek Diyarbakır Belgesel Film Günleri’ne filmler için son başvuru tarihi 21 Mart olarak belirlendi. Ön eleme komisyonu ise 5 Nisana kadar bir değerlendirme yaparak hangi filmlerin yarışma bölümünde gösterileceğine karar verecek. “Demokratik tavra sahip olan, kadın ve çocuk haklarına saygı duyan, temel toplumsal mücadele değerlerine saldırmayan” tüm filmler, gösterim programına alınacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’un Kadınları Sahnenin Sultanları

SONRAKİ HABER

“Ustalara Saygı” bu kez Turgut Uyar için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...