30 Mayıs 2014 06:00

Zammı geri aldırdık

Ankara – Polatlı yüksek hızlı tren fiyatlarındaki fahiş artışa ilişkin haberlerimiz sonuç getirdi. TCDD, yaklaşık yüzde 29 oranında yaptığı zammı haberlerimiz üzerine yüzde 10’a düşürdü.

Zammı geri aldırdık
Paylaş

Sultan ÖZER
Ankara


Ankara – Polatlı yüksek hızlı tren fiyatlarındaki fahiş artışa ilişkin haberlerimiz sonuç getirdi. TCDD, yaklaşık yüzde 29 oranında yaptığı zammı haberlerimiz üzerine yüzde 10’a düşürdü.

Evrensel’de 21 Mayıs 2014 tarihinde “Ankaralıya hızlı tren mobbingi” başlığı ile çıkan  haberimize TCDD’den yanıt gelmiş, gelen yanıtta önceki fiyatın “promosyon” nedeniyle düşük tutulduğu savunulmuştu. Ancak haberlerimizin sosyal medyada da paylaşılması ve Polatlı-Ankara arasında yolculuk yapan emekçilerin tepkileri üzerine zammın diğer hatlara yapılan zam oranına, yani yüzde 10’a düşürüldüğü öğrenildi.

Bilet ücretlerindeki düşüşle ilgili bilgi almak istediğimiz yetkililer “dışarıda” oldukları gerekçesiyle sorularımızı yanıtsız bırakırken, diğer görevliler de açıklama yapmaktan kaçındılar. Ancak fiyat artışının düşürülmesinin Genel Müdürlük emri ile gerçekleştiği ve bilet gişelerine yeni fiyat konusunda talimat verildiği öğrenildi. Böylece, 155 TL’den 200 TL’ye yükseltilen Polatlı-Ankara YHT aylık bilet ücretleri, tepkiler nedeniyle 170 TL’ye düşürüldü.

SINIRLAMA GETİRİLDİ

Ancak bu hatta yolculuk yapan emekçilerin sorunları bununla bitmedi. Bu kez de, YHT Seyahat Kartı üzerinde “Bu kart üzerinde yazılı tarihler arasında Yüksek Hızlı Tren (Economy Class), süper ekspres, tüm ana hat trenleri (uluslararası trenler hariç) ve banliyö trenlerinde sınırsız seyahat hakkı verir” ifadesine rağmen günde sadece bir gidiş-dönüş biletle sınırlandırılıyor. Bu konuda da vatandaşlar kuruma şikayet dilekçesi sunuyorlar. Günde bir bilet uygulamasına tepki gösteren vatandaşlar, emekçilerin fazla mesai, şehir trafiği gibi nedenlerden dolayı bazen tren hareket saatine yetişemedikleri, bu nedenle yeniden bilet talep edildiğinde trene biniş için ekstra 5 TL ücret ödemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.  

İkili koltuklarda kadın ve erkek yolculara yan yana bilet verilmemesi de Polatlı yolcuları için eziyete dönüyor. İşe gitme telaşındaki vatandaşlar, tren boş olmasına rağmen, “kadın yanı/erkek yanı yer yok” gerekçesiyle trene binemiyorlar.

ÖNCEKİ HABER

25 Ocak’tan bu yana ne değişti?

SONRAKİ HABER

Maden işçileri komitesi kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa