30 Mayıs 2014 06:00

Dünya şişmanlıyor

Aşırı kiloluların sayısının hızla arttığına dikkat çeken uzmanlar, dünya nüfusunun üçte birinin aşırı kilolu veya obez olduğunu belirtiyor.

Dünya şişmanlıyor
Paylaş

Aşırı kiloluların sayısının hızla arttığına dikkat çeken uzmanlar, dünya nüfusunun üçte birinin aşırı kilolu veya obez olduğunu belirtiyor.  

Washington Üniversitesinden uzmanlar, 180 ülkenin verileri karşılaştırılarak yaptıkları araştırma sonuçlarından kaygılı olduklarını belirtti. Zira ‘beden kitle endeksi’ (BMI) baz alınarak yapılan hesaplamalarda, 2013 yılında dünya genelinde 2 milyar 100 milyon kişinin aşırı kilolu olduğu tespit edildi. Bu rakamın 1980 yılında 857 milyon olduğuna ve dünya nüfusundan daha hızlı oranda arttığına dikkat çekildi.

GENÇLER RİSK ALTINDA

Uzmanlar, özellikle de çocuk ve gençlerde kilo ve şişmanlığın artmış olmasından endişe edi-yor. Çocukların kilo ve şişmanlık nedeniyle şeker, kardiyövasküler hastalıklar ve çeşitli kanser çeşitleri riski altında olduklarına dikkat çekiliyor.

ABD BAŞI ÇEKİYOR

Araştırmaya göre, vücut kitle endeksi 30’un üzerinde olanların sayısının en fazla olduğu ülke ABD. Ancak uzmanlar, Mısır, Suudi Arabistan ve Umman gibi Ortadoğu ülkelerinde de aşırı kiloluların sayısının son üç yılda hızlı bir artış kaydettiğine dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gezinin yıl dönümünde kırmızılı kadınlar yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Yüzlerce yıllık duvar resimleri bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...