30 Mayıs 2014 06:00

Ötekilerin Dünya Kupası

FIFA Dünya Kupası stat inşaatlarındaki işçi ölümleriyle, evlerinden edilen halkıyla , yerlileriyle Brezilya’ya felaket getirirken coğrafyanın başka bir bölgesinde Ötekilerin Dünya Kupası sahnelenecek. Ötekilerin ötekilikleri asla FIFA gibi bir mafya kurumu tarafından muhatap alınmamalarından geliyor.

Ötekilerin  Dünya Kupası
Paylaş

Hakan KARAKOCA

FIFA Dünya Kupası stat inşaatlarındaki işçi ölümleriyle, evlerinden edilen halkıyla , yerlileriyle Brezilya’ya felaket getirirken coğrafyanın başka bir bölgesinde Ötekilerin Dünya Kupası sahnelenecek. Ötekilerin ötekilikleri asla FIFA gibi bir mafya kurumu tarafından muhatap alınmamalarından geliyor.

Siyasi ve ekonomik sebeplerle başta Kürdistan olmak üzere birçok devleti olmayan halkın FIFA’da temsili yok ve FIFA onları hiçbir turnuvaya da bu sebeple dahil etmiyor. Bu konudan muzdarip halklar da CONIFA ismiyle bir federasyon kurdu.

Geçtiğimiz yıl yapılan Viva Dünya Kupası’nda Kuzey Kıbrıs’ı 2-1 yenen Kürdistan şampiyonluğu elde etmişti.

TURNUVA 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Bu yıl da 1-8 Haziran tarihlerinde İsveç- Östersun’da yapılacak turnuvada 12 takım mücadele edecek. Turnuvada Aramean Suryoye, Ellan Vannin, Güney Osetya, Saphi, Abkhazia, County of Nice, Kurdistan, Darfur United, Padania, Tamil Eelem, Occitania ve Nagrono Karabağ mücadele edecek.

İsveç’in Sami bölgesinde yapılacak turnuvaya burada yaşayan halklardan Aramean Suryoye, Süryanilerin takımı olarak Asya Kıtasından mücadeleye katılacak. Kürdistan da Süryanilerin takımı gibi “bizim takım” kontenjanında yerini alıyor. Zaten “bizim derbimiz” de yani Arameans Suryoye- Kürdistan maçı açılış maçı olacak.

KUZEY KIBRIS BU KEZ YOK

Kuzey Kıbrıs ise değişen hükümetle birlikte bu olaya biraz daha soğuk bakarak biraz çekimser kaldı bu sezon. Bir diğer tuhaflık ise FIFA ve UEFA’nın muhatabı olarak kabul gören Azerbaycan’ın CONIFA’ya başvurup “Karabağ’ın burada ne işi var?​” demesi galiba. Aslında Azeri hükümetinin ve devletinin yarattığı siyasi atmosferde Karabağ tam da buraya denk düşüyor. Hatta federasyonun kuruluş amacı bu ama Azerbaycan Futbol Federasyonu şansını denemek istemiş yine de...

RENKLİ BİR ALTERNATİF

Halkların Dünya Kupası 1 Haziran’da Östersund’da start alacak. İzlemek ya da takip etmek bir hayli zor. Kapısının önünde olan direnişte penguen belgeseli yayınlayan televizyon kanallarından bahsediyoruz sonuçta. Şu anda tüm medya, mafyanın organize ettiği Dünya Kupası’na odaklanmış durumda. Ve Brezilya’da evlerinden canlarından olan halkın yaptığı protestoları haberlerinde “...protestoların dünya kupası süresinde de devam etmesinden korkuluyor...” diyerek seslendiriyor. İşçilerin stat inşaatlarında ölmediği , insanların evlerinden edilmediği bir dünya kupası başlıyor ve bu turnuvada kaybeden de olmayacak.

ÖNCEKİ HABER

#tarih haziranda yeniden raflarda

SONRAKİ HABER

Ronaldo golüne rol icabı sevinmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...